PolarCool tecknar avtal med det schweiziska handbollsförbundet för användning av PolarCap®

REG

Medicinteknikbolaget PolarCool AB har tecknat avtal med det schweiziska handbollsförbundet. Avtalet innebär att PolarCap® System kommer att tillhandahållas det schweiziska herrlandslaget i handboll under kommande handbolls-EM i Tyskland 2024.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby, fotboll och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

PolarCool ökar sin närvaro inom handbollen efter att nyligen gjort betydande marknadsmässiga framsteg genom avtal inom både ishockey och rugby. Samarbetet med det schweiziska handbollsförbundet markerar ett viktigt steg framåt inom sporten. Den inledande fasen av detta samarbete involverar implementeringen av PolarCap® System under deras EM-kampanj 2024.

PolarCools vd Erik Andersson kommenterar;

-Dialogen med det schweiziska förbundet har varit mycket positiv. De medicinska beslutsfattarna för handbollslandslaget var tidigt tydliga med att de ville tillhandahålla PolarCap® System till sina spelare. Eftersom huvudskador är ett problem inom handboll är vår förhoppning att fler lag och ligor ska uppmärksamma PolarCap® som behandling vid hjärnskakning och dess påvisade gynnsamma effekter.

Datum 2023-12-20, kl 10:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!