PolarCool tar hem ytterligare rugbyavtal med Top 14-gigant

REG

Medicinteknikbolaget PolarCool AB (publ.) fortsätter att framgångsrikt växa inom fransk topprugby genom avtal med Top 14 laget ASM Clermont Auvergne. Avtalet är en i raden av flera som på senaste tiden tecknats med rugbylag i samma liga och innebär att ASM Clermont Auvergne kommer att tillhandahålla PolarCap® System under kommande två säsonger.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby, fotboll och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

Bolaget har på senare tid gjort betydande framsteg på den internationella rugbymarknaden, särskilt inom den franska, med de senaste tillskotten av Aviron Bayonnais och Section Paloise som PolarCap®-användare. Användande lag i den franska högstaligan är idag LOU Rugby, Stade Français, Racing 92, Aviron Bayonnais, Section Paloise och nu även ASM Clermont Auvergne.

Den ökade närvaron av PolarCap® System på den franska rugbymarknaden är mycket positiv då den bidrar till ökad uppmärksamhet för PolarCap® System både på den inhemska och internationella rugbyarenan.

PolarCools vd Erik Andersson kommenterar;

-Vi gläds över att allt fler rugbylag väljer att erbjuda förbättrade möjligheter att minska risken för långtidsfrånvaro i händelse av att en spelare drabbas av hjärnskakning. Vi ser fram emot att fortsätta etablera PolarCap® System inom professionell idrott, inte minst inom rugbyn.

Avtalet med ASM Clermont Auvergne är strategiskt viktigt, även om den ekonomiska betydelsen av enskilda avtal är begränsad.

Datum 2023-11-28, kl 10:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!