PolarCool och United Rugby Championship samarbetar med målet att introducera PolarCap® System

REG

Medicinteknikbolaget PolarCool fortsätter framgångsrikt marknadsetableringen av PolarCap® System inom internationell rugby. Bolaget meddelar att man har inlett ett samarbete om ett potentiellt ligaavtal med United Rugby Championship (URC).

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby, fotboll och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

United Rugby Championship är en av världens mest framstående professionella rugbyligor och innehåller de bästa lagen från de fem länderna Skottland, Irland, Wales, Italien och Sydafrika.

Samarbetet mellan URC och PolarCool är inriktat på att utforska introduktionen av PolarCap® System för ett antal klubbar under den kommande säsongen (2023/2024). Diskussioner mellan URC och PolarCool har också inkluderat en potentiell ligaimplementering av PolarCap® System till säsongen 2024/2025, samt att genomföra en uppföljande vetenskaplig studie med PolarCap® System inom professionell rugby.

United Rugby Championship har genomfört en grundlig analys av evidensen kring hypertermi, hjärnskakning och nedkylning som behandling, ledd av ligans medicinska rådgivare Dr. Michael Dunlop, vilket inkluderade ett medicinskt möte som hölls i Edinburgh den 23 augusti. På mötet deltog Erik Andersson och Jamie Bache från PolarCool och ledande medicinska nyckelpersoner inom den professionella rugbyn samt även några av världens ledande forskare inom hjärnskakningsområdet.

Datum 2023-09-28, kl 13:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!