PolarCool genomför återbetalning av konvertibellån samt räntebetalning för konvertibellån

REG

Styrelsen för PolarCool AB ("PolarCool" eller "Bolaget") har idag beslutat om att genomföra återbetalning av konvertibellånet till Redhe Financial Communications AB, Söder Holding AB, Exsultat AB, Wobbler Invest AB, Torsten Hansson och Bjørn Bratlie AS.

Bakgrund

Styrelsen i Bolaget beslöt den 16 november 2022, med stöd av bemyndigandet som lämnades av årsstämman den 5 maj 2022, att genomföra en riktad emission av ett konvertibellån om 1,5 MSEK, fördelat med 0,5 MSEK till Redhe Financial Communications AB, 0.4MSEK till Söder Holding AB, 0,25 MSEK till Exsultat AB, 0,15 MSEK till Bjørn Bratlie AS, 0,1 MSEK till Wobbler Invest AB och 0,1 MSEK till Torsten Hansson. Konvertibellånen har haft en löptid om ca 6 månader med förfallodag den 15 maj 2023. Konvertibellånen har löpt med en ränta om 1,5 % per månad. Konvertibellånen kunde konverteras, inklusive upplupen ränta, till aktier under löptiden. Konverteringskursen var fastställd till 1,20 SEK per aktie. Till följd av att bolagets aktier handlas till en betydligt lägre kurs än konverteringskursen har samtliga låntagare avstått från möjligheten att konvertera under konvertibelns löptid, varför konvertibellånet nu istället förfaller till återbetalning enligt dess villkor.

Rådgivare

Advokatfirman Delphi har agerat som legal rådgivare till Bolaget i samband med den riktade emissionen av konvertiblerna.

Datum 2023-05-15, kl 10:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!