PolarCool fortsätter etableringen inom tysk ishockey - Augsburger Panther tecknar avtal

REG

Medicinteknikbolaget PolarCool AB växer snabbt inom tysk ishockey. Bolaget har tecknat avtal med Augsburger Panther som spelar i den tyska högsta ligan DEL. Det är den fjärde klubben bara i den ligan som på kort tid tecknat avtal för PolarCap® System.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby, fotboll och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

PolarCool har nyligen tecknat flera strategiska avtal med ett antal professionella ishockeyklubbar i den tyska högsta ligan DEL. Augsburger Panther ansluter nu till ligakollegorna Adler Mannheim, Eisbären Berling, ERC Ingolstadt och Straubing Tigers som redan använder kylbehandlingen. Dessutom har Bolaget användare i DEL2, där Dresdner Eislöwen tidigare tecknat avtal.

Fortsättningsvis ser Bolaget stor potential på den tyska ishockeymarknaden där det bara i de två högstaligorna DEL och DEL2 sammanlagt finns 28 lag.

PolarCools vd Erik Andersson kommenterar;

-Vi gläds över att ännu en professionell ishockeyklubb i Tyskland har börjat tillhandahålla PolarCap® System till sina spelare. Jag ser att allt fler ishockeylag ser möjligheten att minska risken för långtidsfrånvaro i händelse av att en spelare drabbas av hjärnskakning. Vi ser framför oss fler diskussioner och min förhoppning är att ytterligare klubbar i Europa ska teckna avtal.

Avtalet ligger i linje med PolarCools övergripande strategi att introducera behandlingen på den internationella ishockeymarknaden. Avtalet med Augsburger Panther är strategiskt viktigt, även om den ekonomiska betydelsen av enskilda avtal är begränsad.

Datum 2023-12-07, kl 10:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!