PolarCool förlänger avtal med Wales fotbollsförbund för PolarCap® System

REG

Medicinteknikbolaget PolarCool AB (publ.) har framgångsrikt förlängt avtalet med Football Association of Wales (FAW). Det walesiska fotbollsförbundet har under det senaste året inkluderat behandling med PolarCap® System i sina hjärnskakningsrutiner med positiva erfarenheter.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby, fotboll och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

Wales fotbollsförbund var det första internationella förbundet som introducerade PolarCap® System för behandling av spelare som drabbats av hjärnskakning. Det walesiska herrlandslaget inkluderade kylbehandlingen i sina förberedelser inför och under FIFA World Cup 2022 i Qatar. Därutöver har både damlaget och juniorlagen haft tillgång till PolarCap® System under innevarande år.

PolarCools Vd Erik Andersson kommenterar;

-Vi är glada över att FAW väljer att förlänga avtalet, vilket understryker deras engagemang för spelarsäkerhet. Vi ser positivt på detta marknadssegment och hoppas att denna förlängning öppnar upp möjligheter till nya partnerskap med professionella fotbollsklubbar och fotbollsförbund.

Förlängningen med FAW är strategiskt viktigt, även om den ekonomiska betydelsen av enskilda avtal är begränsad.

Datum 2023-11-07, kl 10:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!