PolarCap® följer med Australiens landslag till Rugby World Cup 2023

REG

Medicinteknikföretaget PolarCool AB (publ) fortsätter framgångsrikt att expandera inom professionell rugby genom att säkra ett avtal med Australiens rugbylandslag. Partnerskapet ger laget tillgång till PolarCap® System under det kommande Rugby World Cup 2023 i Frankrike.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby, fotboll och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

Bolaget har på senare tid fokuserat på att stärka närvaron inom professionell rugby vilket resulterat i ett antal strategiska avtal med professionella rugbyklubbar i både Storbritannien och Frankrike. Genom avtalet med ett stort internationellt lag som Australiens landslag, får Bolagets behandlingsmetod exponering mot nya potentiella marknader och målgrupper, men även på den australiensiska marknaden, som är ett framtida mål för expansion. Även om den ekonomiska effekten av enskilda avtal är begränsad, är avtalet av betydande strategiska värde.

PolarCools vd Erik Andersson kommenterar;

-Att säkra ett avtal med en internationell jätte som Australiens rugbylandslag är en stor framgång för PolarCool. Det kommer inte enbart att ge betydande exponering för PolarCap® System under Rugby World Cup utan visar också med tydlighet att en av de största rugbynationerna i världen ser medicinska fördelar med behandlingen.

Rugby-VM 2023 kommer att äga rum från den 8 september till 28 oktober 2023 i olika städer runt om i Frankrike. Detta efterlängtade evenemang kommer att samla de 20 bästa rugbynationerna från hela världen, som alla tävlar om den prestigefyllda titeln.

Datum 2023-07-19, kl 10:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!