Belgiska toppklubben Club Brugge KV adderar hjärnskakningsbehandling med PolarCap®

REG

Belgiens ledande professionella fotbollslag, Club Brugge KV, har tecknat ett avtal med PolarCool AB (publ.) om att använda PolarCap® System. Avtalet markerar ett viktigt insteg för PolarCool på den belgiska fotbollsmarknaden.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby, fotboll och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

Bolaget har tidigare säkrat strategiska avtal i Frankrike, Schweiz, Tyskland, Storbritannien och Skandinavien med flera stora professionella klubbar inom bolagets prioriterade sporter. Avtalet med Club Brugge representerar ett betydande första genombrott för PolarCool på den belgiska fotbollsmarknaden. Club Brugge kommer att utvärdera behandling med PolarCap® System, med möjlighet till avtalsförlängning efter utvärderingsperioden.

Erik Andersson, vd för PolarCool, kommenterade:

-Vår långsiktiga målsättning är att behandling med PolarCap® ska bli standardbehandling i alla sporter där hjärnskakningar förekommer. Avtalet med Club Brugge markerar en viktig milstolpe för PolarCool inom både europeisk och belgisk toppfotboll.

Avtalet med Club Brugge är strategiskt värdefullt i ett europeiskt fotbollssammanhang även om den ekonomiska betydelsen av enskilda avtal är begränsad.

Datum 2024-05-02, kl 10:45
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!