Plexian ingår avtal med globalt företag inom finansbranschen avseende digital valuta

MAR

Malmöbaserade Plexian, leverantör av datadrivna lojalitetslösningar, har ingått ett avtal avseende sin patenterade stable coin-lösning med ett globalt företag inom finansbranschen. Avtalet, som inleds med en förstudie, bedöms ha en enorm potential och är även ett internationellt genombrott för Plexian.

Avtalet beräknas vara värt flertalet miljoner på en årlig basis och inleds med en förstudie där Plexian kommer att ta fram en demo av den färdiga produkten.

- Detta är ett stort genombrott för Plexian och även en internationell möjlighet. Vi är väldigt glada över att med hjälp av vår digitala valuta kunna göra det möjligt för vår nya samarbetspartner att erbjuda sina kunder större flexibilitet såväl som en snabbare, bättre och enklare användarupplevelse. Lösningen, som är fullt skalbar, kommer även att ge stora möjligheter för företaget att växa ytterligare, säger Johan Möllerström, VD Plexian.

Efter förstudien, som kommer att inbringa 300 000 SEK till Plexian, är planen att lösningen ska implementeras i full skala under första halvåret 2024.

Stor efterfrågan och enorma möjligheter

Nyligen ingick Plexian avtal med Aktiegirot avseende sin digitala valuta och de ser en stor efterfrågan från företag inom finansbranschen gällande den patenterade lösningen.

- Vi ser en efterfrågan och ett intresse från många branscher, just finansbranschen är en enormt viktigt bransch som just nu genomgår stora förändringar. Att få kunna vara med och medverka till att skapa värde för branschen i sig och deras kunder är oerhört roligt och känns väldigt viktigt, säger Johan Möllerström, VD Plexian. 

Denna information är sådan som Plexian AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 december 2023 15.30 CET.

För mer information:
Johan Möllerström, VD Plexian
T: +46 (0) 768 86 81 78
E: johan.mollerstrom@plexian.se

Lovisa Fredriksson, presskontakt
T: +46 (0) 734 33 31 10
E: lovisa@plexian.se

Pressbild Johan Möllerström, VD Plexian:
https://www.dropbox.com/s/avlu7zdsleqtlzj/Johan%20M%C3%B6llerstr%C3%B6m.jpeg?dl=0

Om Plexian:

Plexian grundades 2017 i Malmö och verkar inom segmentet försäljningsdrivande lojalitetslösningar med kunden i fokus. Genom den egenutvecklade plattformen EDGE skapas unika datadrivna erbjudanden baserat på bland annat tidigare transaktioner och köpmönster. Två av funktionerna i EDGE är den digitala valutan PlexChain och verktyget EDGE Publish. Sedan 2021 är Plexian börsnoterat på Nasdaq First North. För mer information, se www.plexian.se. Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB.

Datum 2023-12-11, kl 15:30
Källa beQuoted
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!