Peab tecknar avtal för första fasen av ABB:s nya Robotics Campus

Den nya anläggningen kommer att utöka ABB:s nuvarande produktionskapacitet med 50 procent och ersätta de nio byggnaderna som utgjort robotverksamheten i Västerås sedan 1974.

Anläggningen förses med solceller, batterilagring och energibrunnar i ett hållbart energisystem som kommer att integreras med områdets allmänna energiförsörjning. Campuset kommer att innefatta produktion, ett forsknings- och utvecklingscenter, kontor, kundupplevelsecenter och utbildningscenter. Den totala arean för anläggningen blir 65 000 kvadratmeter.  

- Vi är stolta över att få vara med och bidra till denna anläggning. Detta projekt markerar spännande framsteg inom teknik och produktion som kommer att stärka Västerås position i världen som ett centrum för avancerad robotteknik. Vi på Peab är väl rustade för att driva ett projekt av den här storleken och ser fram emot att sätta igång arbetet med den första fasen, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg på Peab.

Projektet genomförs i två skeden där avtalet som nu tecknats omfattar projektering och fastställande av budget. Andra skedet innefattar bygghandlingsprojektering, produktion och driftsättning.

Bilder: Samuel Unéus

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peabs pressjour pressjour@peab.se , 010 456 86 00

Datum 2023-10-31, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!