Peab stöttar demokratiprojektet "Make Democracy Great Again"

Ett av Peabs mål är att vara ledande inom samhällsansvar, det handlar om att bidra till samhällsbygget med byggandet av bland annat bostadshus, sjukhus, skolor, broar och vägar, men också om att vara ledande när det gäller att ta ansvar för en bra samhällsutveckling.

- Demokratiprojektet går helt i linje med vårt mål om samhällsansvar och Peabs starka kärnvärden - jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga. Demokratin är inte självklar, det är upp till oss, som samhällsmedborgare att tillsammans vårda och bygga den. Det handlar om vilket samhälle vi vill ha. Därför känns det väldigt bra att kunna vara med i projektet, säger Camila Buzaglo, kommunikationschef på Peab.

- Samarbetet med Peab är helt unikt och visar på ett nytt sätt att distribuera angelägen dokumentärfilm. Det är glädjande att ett privat företag väljer att satsa på att engagera sig för demokratin. Om fler väljer Peabs väg så skulle det kunna växa till en folkrörelse i arbetet för att stärka demokratin, säger Jan Scherman initiativtagare till projektet. 

I filmen "Make Democracy Great Again" av produktionsbolaget Storyfire vill Jan Scherman visa att läget är kritiskt och han ställer sig frågan om demokratin överlever, eller om det finns hopp. Misstron mot samhället växer. I förorterna bubblar missnöjet mot myndigheterna. Konflikterna mellan olika grupper blir allt djupare och aktivisterna aggressivare. Hat och hot riktas direkt mot politiker och journalister - även öppet våld. Det är en mörk verklighet som tornar upp, därför söker filmen också efter hopp. Jan Scherman har som filmens initiativtagare rest runt i världen och inte bara träffat nynazister eller andra våldsinriktade krafter. Han har också letat efter de nya eldsjälar som tar daglig strid för demokratin.

- Vi vill ge fakta, väcka debatt och skapa samtal kring en av vår tids viktigaste frågor. Vi vill att fler ska inse att vi tillsammans måste lägga kraft för att rädda och stärka demokratin, säger Jan Scherman.

Peab kommer att använda filmen i sin verksamhet och visa den för bolagets 15 000 medarbetare och i yrkesskolan, Peabskolan.

- Jag ser framför mig att vi kommer att kunna använda filmen i vårt värdegrundsarbete, att vi kommer att visa filmen och i anslutning till det sedan ha samtal kring hur vi alla kan bidra till att stärka demokratin, säger Camila Buzaglo

Filmen har premiär den 4 september 2023

För intervjuer i media och ytterligare information vänligen kontakta:

Peabs pressjour 

010-456 86 00

pressjour@peab.se

Datum 2023-06-28, kl 10:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!