Peab renoverar kajen vid Societetsparken i Norrtälje

Peabs huvudsakliga uppdrag är förstärkning och ombyggnation av kajkonstruktionen, en total sträcka cirka 285 meter. Den nya kajen kommer att förses med ett bryggdäck med tillhörande y-bommar för förtöjning, det blir vattenuttag, eluttagsstolpar till gästhamnsverksamhet samt livräddningsutrustning. Den nya kajpromenaden får också förnyad belysning.

- Vi ser fram emot detta viktiga uppdrag på historisk mark i Norrtälje som vi vet betyder mycket för de boende i kommunen. Det här är verkligen ett spännande projekt som passar oss. Vi har utfört många liknande projekt och vi kommer att göra vårt yttersta för att parken ska vara säker och tillgänglig för allmänheten under byggtiden, säger Michael Edberg, avdelningschef Peab.

Omfattande geotekniska utredningar har visat att det föreligger en risk för skred så att jordmassor innanför den befintliga kajkonstruktionen kan glida under den befintliga sponten i kajen och ut i hamnbassängen. Peabs renoveringsarbete har som mål att eliminera risken för skred i det aktuella området.

Illustrationen är gjord av Matilda Petersson och ger en vision av hur det är tänkt att se ut vid kajen när Peabs arbete är färdigställt. 

För intervjuer i media och ytterligare information vänligen kontakta:

Peabs pressjour på telefon 010-456 86 00 eller på mejl pressjour@peab.se

Datum 2023-12-04, kl 14:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!