Peab och Helsingborgs stad i samverkan för nytt badhus

- Vi är både glada och stolta över att vara utvalda som entreprenör i detta samhällsbyggnadsprojekt. Vi går in i samverkansprocessen med en väldigt bra känsla av att vår och kommunens organisationer kompletterar varandra bra och att det kommer att resultera i en bra produkt,säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

Det nya badhuset kommer att ligga i Oceanhamnen med havet som granne. Det föreslagna Oceanbadet är ett aktivitets- och familjebad som ska vara tillgängligt för alla - oavsett om man är där för lek, motionssimning eller tränar på elitnivå.

Peab har stor erfarenhet av att bygga badhus regionalt i Skåne med ett nytt badhus i Ängelholm och senast i Kävlinge med Harjagersbadet. Peab har även ett flertal badhusprojekt pågående runt om i landet. Genom bolagets erfarenheter erbjuder Peab en kompetensgrupp inom badhusbyggnation som bistår med rådgivning och erfarenhetsutbyte till lokala projektorganisationer som ska bygga badhus.

Projektet genomförs i två faser där Fas 1 påbörjades i början av 2024 med projektering och fastställande av budget för projektet. Fas 2 omfattar bygghandlingsprojektering, produktion och driftsättning. Målet är att det nya badhuset ska stå klart under 2028.

- Ett nytt badhus i Helsingborg är efterlängtat av många och det känns mycket roligt att vi nu går in i nästa fas i projektet och detaljutvecklar det förslag som vann arkitekttävlingen i våras. Vi samverkar med aktörer som har spetskompetens på marknaden, vilket ger oss riktigt bra förutsättningar för ett bra slutresultat,säger Magnus Prochéus, fastighetsdirektör tillförordnad ordförande i styrgruppen för Oceanbadet.

För ytterligare information, kontakta:

Peabs Pressjour 010 - 456 86 00

Magnus Prochéus, fastighetsdirektör och tillförordnad ordförande i styrgruppen för Oceanbadet, magnus.procheus@helsingborg.se, 0723-73 33 53.

Datum 2024-02-29, kl 07:00
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.