Peab får uppdraget av Trafikverket att återuppbygga E6 efter jordskredet

Uppdraget innebär att Peab ska återuppbygga E6 i befintlig sträckning vid norra infarten till Stenungsund. Återställandet av vägen har högsta prioritet men även andra arbeten inom skredområdet kan behöva genomföras. Innan faktiskt arbete kan starta på platsen ska totalstabiliteten för hela området utredas och säkras för att skapa en säker arbetsmiljö. 

- Detta är ett samhällskritiskt uppdrag och vi känner oss hedrade att vi får förtroendet att bygga upp E6 igen. Projektet är högprioriterat och vi arbetar hårt för att tillsammans med Trafikverket och berörda aktörer återställa vägen och kunna öppna upp för trafik igen så snart det är möjligt, säger Ioannis Strantzalis, biträdande produktchef Peab Anläggning.

Projektet är en utförandeentreprenad med omgående byggstart. Tidpunkten för färdigställande av återuppbyggandet och kostnaden för projektet är i dagsläget inte fastslaget. Projektet ingår därför inte i Peabs orderingång.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peabs pressjour: 010-456 86 00 eller pressjour@peab.se

Ioannis Strantzalis, biträdande produktchef Peab Anläggning

Datum 2023-10-25, kl 11:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!