Peab bygger nytt badhus i Leknes

Badhusprojektet omfattar en tillbyggnad på 2 500 kvadratmeter samt ombyggnad av den befintliga byggnaden på 2 300 kvadratmeter. Den nya tillbyggnaden kommer att innehålla en tävlingsbassäng, tränings- och terapibassäng, hopptorn, rutschkana och en wellnessavdelning med jacuzzi, kallbassäng samt bastu. I den ursprungliga simhallen från 1974 kommer en ny garderob och foajé att anläggas.

- Det nya badhuset blir en samlingsarena med erbjudanden, aktiviteter och rekreationsmöjligheter för alla åldersgrupper. Det blir en central mötesplats till gagn för kommuninvånarna och vi ser fram emot det fortsatta samarbetet med Peab, säger Ove Berg, projektledare i Vestvågøy kommun.

- Vi är stolta över att få bygga det här badhuset. Det kommer att bidra till att öka livskvaliteten för invånarna i Vestvågøy och samtidigt ge ringar på vattnet för andra industrier i kommunen, säger Trygve Nilsen, distriktschef i Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med omgående byggstart och planerat färdigställande i december 2025.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2023.

Illustration: Longva Arkitekter

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Juha Hartomaa, IR-chef Peab, 072 533 31 45

Datum 2023-12-15, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!