Laget framför allt - så bygger Peab en säker och trygg arbetsplats

Peabkoncernens kärnvärden är vägledande för hur organisationen agerar, såväl utåt som inåt. Att vara jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig står i fokus för att skapa en hälsosam och trygg vardag på arbetsplatsen. Arbetslaget spelar en viktig roll i detta. 

Under Säkerhetsdagen, som i år genomförs måndag den 29 april, lägger Peab extra fokus på laget och gruppens samspel. Målet för dagen är att ge laget möjlighet att med hjälp av ett antal påståenden - baserade på koncernens kärnvärden - reflektera och diskutera över hur samarbetet ser ut i gruppen och gemensamt komma överens om hur man vill fortsätta jobba och vad som kan förbättras. 

- Ett bra samarbete och en samsyn kring hur man jobbar säkert är en viktig del i en stark säkerhetskultur, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg på Peab.

Säkerhetsdagen är en återkommande aktivitet som ligger i nära anslutning till den internationella dagen för säkerhet och hälsa på arbetet i slutet av april. Peabs aktiviteter genomförs samtidigt i alla nordiska länder med en gemensam agenda och samtliga medarbetare i koncernen deltar på olika sätt.

- Vi ser våra kärnvärden som en stor styrka, och det är väldigt positivt att de nu omsätts i en konkret övning som skapar möjlighet till diskussion och reflektion hos arbetslagen, säger Lotta Brändström, affärsområdeschef Anläggning på Peab.

Arbetslagets slutsatser från Säkerhetsdagen följs upp på Peabkoncernens årliga arbetsmiljövecka i augusti.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peabs pressjour, 010 456 86 00 eller pressjour@peab.se  

Datum 2024-04-29, kl 07:00
Källa Cision
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet