OurLiving AB (publ) förvärvar Boappa AB och blir ledande aktör inom boendeappar

REG


Bakgrund till och motiv för Förvärvet

OurLiving har löpande annonserat att Bolaget ser en fragmenterad marknad inom s k Proptech med utrymme för konsolidering. Bolaget har därför en uttalad förvärvsstrategi med syftet att tillsammans med kompletterande aktörer erbjuda marknaden ännu mer klimatsmarta och hållbara helhetslösningar där ’digitalisering’ är nyckelordet. I grunden finns OurLivings digitala plattform för kundkommunikation, information och dokumentation som under många år bland annat använts av bostadsutvecklare för nyproduktion av bostadsrättsföreningar men även solenergi, energilagring och andra digitala tjänster. Genom Förvärvet av Boappa når nu OurLiving även en ytterligare större kundgrupp med befintliga och anslutna bostadsrättsföreningar till vilken en bredare lösning kan erbjudas.

Förvärvet

OurLiving förvärvar Boappa av SBAB Bank AB. Köpeskillingen är 1 kr på skuld- och kassafri basis och tillträde till aktierna i Boappa beräknas ske den 30 november 2023. Boappa underlättar i dag kommunikationen i bostadsrättsföreningar och samfälligheter med sin dubbelriktade digitala kommunikation och informationsdelning samt digitala bokningssystem av gemensamma ytor m.m. Målbolagets kunder består till stor del av bostadsrättsföreningar och samfälligheter med styrelse och boende som slutanvändare. Boappa har avtal med över tusen bostadsrättsföreningar samt några större kunder, t ex organisationer för bostadsrättsföreningar och villaägare.

Boappa bildades 2016 och har sedan starten etablerat löpande SaaS-intäkter och har idag 9 anställda och ett antal konsulter. Målbolaget förväntas under räkenskapsåret öka OurLivings totala SaaS-intäkter avsevärt och bidra positivt till bolagets kassaflöde. Boappa förvärvades av SBAB Bank AB 2021.

I samband med OurLivings förvärv av Målbolaget kommer organisationen att ses över i syfte att så snart som möjligt få Målbolaget att bli kassaflödespositivt. OurLiving har dessutom kompetenser inom ett antal viktiga områden som krävs för att säkerställa Målbolagets fortsatta hållbara utveckling. Boappa kommer fortsätta sin tillväxt inom OurLiving-koncernen som i sin tur kommer att addera kompetens till Boappa via en större organisation, ett etablerat mjukvaruteam som har stort fokus på hållbarhet. OurLiving ser klara synergier med Förvärvet eftersom OurLiving och Boappa till stor del har gemensamma målgrupper och kan bedriva korsförsäljning med ett större erbjudande inkluderande solenergi, energilagring och andra digitala tjänster. Vidare bedöms OurLivings verksamhet påverkas positivt då Bolaget tillförs ett bredare erbjudande till bostadsrättsföreningar vilket möter de större fastighetsbolagens önskan om färre och bredare leverantörer för digitalisering av branschen.

Kommentarer från Bolaget

”Vår strategi, som ett Proptech-bolag, är att effektivisera bygg- och fastighetsbranschen genom digitalisering och vi tror på färre leverantörer. Genom förvärvet av Boappa AB tar vi nu en ledande position för boendeappar och vi breddar vår kundbas signifikant, dessutom med stort fokus på hållbarhet. Tusentals bostadsrättsföreningar kommer nu att få ett ännu bredare erbjudande och vi räknar med att sälja mer av våra digitala produkter och även förnybar energi samt energilagring. Vi kommer göra allt för att skapa ett positivt kassaflöde så fort som möjligt och det är också därför vi ser över kostnaderna rejält i Boappa från början eftersom OurLiving redan har fina kompetenser som vi kan använda för att skala.”, kommenterar Henrik Jarl, VD i OurLiving AB.

”Ourliving gruppen blir med förvärvet ledande inom boendeappar men framför allt når vi med förvärvet en mycket intressant kundgrupp där vi med ett bredare erbjudande av digitalisering av branschen, tillsammans med hållbar solenergi och energilagring till bostadsrättsföreningar, blir en stark leverantör i Sverige”, säger Leif Liljebrunn, Styrelseordförande i OurLiving AB.

Köpeskilling

Köpeskillingen uppgår till 1 kr på kassa- och skuldfri basis och ska erläggas vid genomförandet av Förvärvet vilket beräknas ske den 30 november 2023.

Rådgivare

Kinnander Advokatbyrå AB är legal rådgivare till OurLiving i samband med Förvärvet.


 

För ytterligare information:

Henrik Jarl

VD, OurLiving AB                                                    

Telefon: 076 762 13 46                                          

E-post: henrik.jarl@ourliving.se



Om OurLiving

OurLiving är ett teknikbolag inom digitalisering av fastigheter och boende. Grunden i bolagets erbjudande är en digital plattform och app som används inom bygg- och fastighetsindustrin. Plattformen och appen täcker olika tillämpningar som t.ex energivisualisering, kommunikationsmodul, inredningsval, bopärm, ärendehantering och bokningsverktyg.



Denna information är sådan information som OurLiving AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 26 oktober 2023 kl. 08.28 CET.

Datum 2023-10-26, kl 08:28
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!