Oscar Properties har ett principförslag med vissa kreditgivare avseende koncernens framtida kapitalstruktur

MAR

Oscar Properties Holding AB (publ) ("Bolaget") och en majoritet av innehavarna i Bolagets seniora icke-säkerställda obligationer har gemensamt presenterat ett principförslag avseende Bolagets och dess dotterbolags framtida kapitalstruktur som har godtagits av en av Bolagets säkerställda långivare som tidigare meddelat om uppsägning av lån.

Bolaget har tillsammans med innehavare representerande ca 72 % ("Kommittén") av Bolagets seniora icke-säkerställda obligationer (2021/2024 ISIN: SE0016275143) ("Obligationslånet") presenterat ett principförslag avseende Bolagets och dess dotterbolags framtida kapitalstruktur för de säkerställda långivare som meddelat Bolaget om uppsägning av lån om ca 2 100 MSEK till omedelbar betalning (enligt vad som Bolaget offentliggjorde den 23 oktober 2023). Kommittén och Bolagets huvudägare är samtliga villiga att stödja och arbeta för att färdigställa en lösning i enlighet med principförslaget. Vidare har en av de säkerställda långivarna med anledning av principförslaget beslutat att tills vidare återkalla uppsägningen avseende sådan långivares säkerställda lån om ca 485 MSEK samt att i övrigt stödja och arbeta för en lösning i enlighet med principförslaget.

Principförslaget skulle bland annat innebära att Bolaget kapitaliseras med 250-300 MSEK, varav minst 50-100 MSEK skulle tillhandahållas av existerande aktieägare samt nya investerare och 200 MSEK skulle tillhandahållas av innehavare av Obligationslånet, och att 600 MSEK av Obligationslånet konverteras till aktier (eller aktieliknande instrument) i Bolaget. Detaljerna i principförslaget är föremål för fortsatta diskussioner.

Trots ovan principförslag kvarstår dock den andra bankens uppsägning av säkerställda lån om ca 1 600 MSEK till omedelbar betalning. Bolaget kommer att fortsätta arbetet med att försöka få till stånd en uppgörelse med den långivaren. Bolaget är även i fortsatt dialog med övriga kreditgivare för att finna en lösning avseende övriga delar av koncernen.

Datum 2023-11-08, kl 08:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!