En av Oscar Properties dotterbolags säkerställda långivare säger upp säkerställda lån till omedelbar betalning

MAR

Oscar Properties Holding AB (publ) ("OP" eller "Bolaget") meddelar härmed att en långivare till Bolagets dotterbolag återigen har sagt upp säkerställda lån uppgående till ca 485 MSEK till omedelbar betalning

I enlighet med Bolagets pressmeddelande den 23 oktober 2023 mottog Bolaget meddelande från DNB och en ytterligare långivare om uppsägning av säkerställda lån om totalt ca 2 100 MSEK som vissa dotterbolag till Bolaget har tagit upp och som Bolaget har ingått borgensåtagande för till omedelbar betalning till följd av uteblivna ränte- och avgiftsbetalningar. DNB och den andra långivaren delar säkerheter och garantier i enlighet med ett borgenärsavtal. I enlighet med Bolagets pressmeddelande den 8 november beslutade en av långivarna med anledning av principförslaget att tills vidare återkalla uppsägningen avseende sådan långivares säkerställda lån om ca 485 MSEK. Bolaget har idag mottagit nytt meddelande från långivaren om att det säkerställda lånet återigen sägs upp till omedelbar betalning och att återbetalningen ska ske senast den 22 december 2023.

Bolaget har fortsatt dialog med långivaren och sina andra kreditgivare för att finna en lösning. Långivaren är fortsatt villig att i övrigt stödja och arbeta för en lösning i enlighet med principförslaget som Bolaget presenterade i pressmeddelandet den 8 november 2023.

Datum 2023-12-08, kl 17:20
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!