Ortoma meddelar att abstract har accepterats för presentation på konferensen ”AI in orthopaedics” vid Royal Society of Medicine i London

Ortoma AB (publ) (”Ortoma” eller ”Bolaget”), en ledande innovatör inom ortopedisk teknologi, meddelar att bolaget har fått ett abstract om Ortomas teknik för konvertering av röntgenbilder i 2D till 3D-modeller accepterat för presentation på konferensen ” AI in orthopaedics” vid Royal Society of Medicine i London den 7 november 2023.

Konferensen på temat, ”AI in orthopaedics”, fokuserar på hur artificiell intelligens kan tillämpas inom ortopedi. Ortoma kommer att delta genom att presentera ett abstract om bolagets banbrytande AI-baserade mjukvaruplattform för att konvertera konventionella röntgenbilder till 3D-modeller och för analys av postoperativ data vid knäledsrekonstruktion. Ortoma har tidigare framgångsrikt presenterat abstractet vid ”International Society for Technology in Arhroplasty” (ISTA) i New York.

”Vi är glada att få presentera vårt abstract även på AI in Orthopaedics vid Royal Society of Medicine i London. Den här typen av forum är väldigt viktiga för oss. De öppnar dörrar för nya dialoger och intressenter vilket vi noterat under året och hoppas fortsätter.”, kommenterar vd Linus Byström.  
 
Abstractet ”Klinisk utvärdering av en AI-baserad 2D-till-3D-knäledsrekonstruktion för patientspecifik instrumentering vid total knäartroplastik", behandlar en fallstudie som Ortoma genomfört under året. Studien introducerar en ny 2D-till-3D-plattform med AI-algoritmer för att skapa 3D-modeller av patientens knäled baserat på två 2D-röntgenbilder. Presentationen kommer att belysa fördelarna med Ortomas revolutionerande lösning och avancerade teknik för att skapa 3D-modeller av knän.
 
Om AI in orthopaedics-konferensen
AI in orthopaedics är en nationell konferens som har skapats genom ett samarbete mellan
Orthopaedic Research UK (ORUK) och British Orthopaedic Association (BOA). Konferensen är inriktad på att utforska möjligheterna med artificiell intelligens inom ortopedi och att diskutera de utmaningar som finns inom området. Under konferensen kommer kliniker, regulatorer och experter som idag tillämpar AI inom ortopedin medverka. Konferensen hålls den 7 november vid Royal Society of Medicine i London.
 
Ortoma – Improved Performance

Datum 2023-11-06, kl 08:33
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!