Ortoma har tecknat ett MoU avseende OTS™ för knäledsoperationer i Japan

MAR

Ortoma AB (publ) meddelar idag att Ortoma har tecknat ett Memorandum of Understanding (”MoU”) med Johnson & Johnson K.K. i Japan. Överenskommelsen syftar till att parterna ska samarbeta för att utvärdera marknadskraven i Japan och definiera en utökad version av OTS™ Plan och OTS™ Guide som även har stöd för knäledsoperationer. MoU omfattar även en förhandlingsperiod för ett distributionsavtal för den japanska marknaden.

”Ortoma har framgångsrikt kunnat möta de hårda kraven på den japanska marknaden med OTS™ Hip. Jag är mycket glad att Ortoma nu har möjlighet att utöka OTS™ med ytterligare ett behandlingsområde på denna marknad och förväntar mig att även OTS™ Knee kommer att överträffa marknadens förväntningar.”, kommenterar VD Linus Byström.

OTS™ är ett AI-baserat operationssystem för höftledsimplantat som inkluderar OTS™ Hip Plan och OTS™ Hip Guide. Johnson & Johnson K.K är sedan 2021 distributör av OTS™ Hip i Japan där marknadslansering inleddes under 2023.

Parterna har nu undertecknat ett MoU för OTS™ Plan och OTS™ Guide avseende ytterligare ett behandlingsområde. Överenskommelsen syftar till att parterna ska samarbeta för att utvärdera marknadskraven i Japan och definiera en utökad version av OTS™ Plan och OTS™ Guide som även har stöd för knäledsoperationer. MoU omfattar även en förhandlingsperiod för ett distributionsavtal för den japanska marknaden.

Exklusiviteten i överenskommelsen gäller under tiden som parterna utvärderar marknadskraven samt omfattar även tiden för förhandlingarna av ett distributionsavtal för den japanska marknaden. Givet en framgångsrik utvärdering är parternas ambition är att underteckna ett distributionsavtal under första halvåret 2024. Ortomas intäkter från ett potentiellt slutgiltigt avtal kan inte kvantifieras i detta skede.

Ortoma – Improved Performance

Datum 2023-11-21, kl 10:41
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!