Ortoma AB: Positivt mottagande vid ISTA-kongressen i New York - presenterade banbrytande 2D-3D teknik

MARKN.

Ortoma AB (publ) (”Ortoma” eller ”Bolaget”), en pionjär inom AI-baserad ortopedisk teknik, har nyligen medverkat på en av de största branschkongresserna inom ortopedisk kirurgi, ”International Society for Technology in Arhroplasty” (ISTA) i New York. Ortoma presenterade sin banbrytande AI-baserade teknik för att automatiskt konvertera slätröntgenbilder i 2D till 3D-modeller inför en stor publik. Intresset för den kommande produkten var stort och bekräftar Bolagets strategi. Stärkta av feedbacken från mässan fortsätter Ortoma sin strategiska utvecklingsplan mot att ta produkten till marknaden under 2024.

Den positiva respons vi fick på ISTA bekräftar att vår AI-baserade teknik för att automatiskt konvertera slätröntgenbilder i 2D till 3D-modeller ligger i absoluta framkant. Det stärker oss i vårt arbete och vi fortsätter enligt lagd strategi med målsättningen att ta produkten till marknaden under 2024.”, kommenterar vd Linus Byström.

 
I slutet av september deltog Ortoma på en av de största branschkongresserna inom ortopedisk kirurgi, ”International Society for Technology in Arhroplasty” (ISTA). Kongressen pågick mellan den 27:e och 30:e september i New York och samlade ledande branschrepresentanter, kirurger, akademiker och beslutsfattare från hela världen. Under dessa dagar presenterade Ortoma deras banbrytande AI-baserade teknik för att automatiskt konvertera slätröntgenbilder i 2D till 3D-modeller inför en stor publik. Den positiva feedback som bolaget fick från kongressdeltagare bekräftar att Ortoma ligger i framkant rörande sin produktutveckling. Bolaget kommer nu fullfölja sin strategi för kommersialisering av produkten.

 
Om WOTS™ 2D-3D
WOTS™ 2D-3D är en banbrytande lösning som kombinerar avancerad bildbehandling med avancerad artificiell intelligens. Genom att sömlöst konvertera röntgenbilder i 2D till detaljerade och exakta modeller i 3D genererar produkten en automatiserad och omedelbar preoperativ planering. Det kräver en minimal insats för kirurgen och ger en omfattande förståelse för patientens anatomi, vilket underlättar en mer exakt kirurgisk planering. WOTS™ 2D-3D finns på Ortomas hemsida där ytterligare information om tekniken och dess möjligheter presenteras. Sidan nås via https://ortoma.com/wots-2d-3d/.

 
Om ISTA
"International Society for Technology in Arthroplasty" (ISTA) har en 30 år lång historia som världens ledande forum för presentation och utvärdering av innovationer inom ledersättningsteknik. Tack vare sin internationella räckvidd samlar ISTA teknik som kommer från olika länder runt om i världen och belyser samspelet mellan teknik, patientbehov och kirurgiska färdigheter. De unika nätverksmöjligheterna för ledande beslutsfattare, akademiker, kirurger, produktleverantörer och investerare skapar en miljö för diskussion och utveckling av området.

Datum 2023-10-05, kl 12:02
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!