KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I OPTER AB (PUBL)

MARKN.

Aktieägarna i Opter AB (publ), org.nr. 556611-2057, kallas härmed till årsstämma torsdagen den 25 april 2024 kl. 13.30 i bolagets lokaler på Arenavägen 39, 121 77 Johanneshov. Inregistrering till årsstämman börjar kl. 13.00.

RÄTT ATT DELTA OCH ANMÄLAN TILL BOLAGET

Aktieägare som önskar delta i stämman ska:

  • vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken onsdagen den 17 april 2024, och
  • anmäla sin avsikt att delta i årsstämman till bolaget senast fredagen den 19 april 2024.

Anmälan om deltagande vid årsstämman kan ske antingen via e-post till bolagsstamma@opter.com eller via post till Opter AB (publ), ”Årsstämma”, Arenavägen 39, 121 77. I anmälan ska uppges aktieägarens namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer samt eventuella ombud och/eller biträden. Högst två biträden får medföras och endast om antalet biträden anmälts i förväg.

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade måste, för att äga rätt att delta i stämman, tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn i aktieboken hos Euroclear Sweden AB. Sådan registrering, så kallad rösträttsregistrering, måste vara verkställd senast fredagen den 19 april 2024 vilket innebär att aktieägaren i god tid före denna dag måste meddela sin önskan härom till förvaltaren.

Om aktieägare avser att låta sig företrädas av ombud måste fullmakt i original, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar vara tillgängliga vid bolagsstämman, och bör, för att underlätta inpasseringen vid stämman, skickas till bolaget på ovanstående postadress i god tid före stämman. Fullmakt får inte vara äldre än ett år, om det inte anges längre giltighetstid i fullmakten (dock högst fem år). Bolaget tillhandahåller fullmaktsformulär på bolagets webbplats, www.opter.com/investerare/bolagsstamma/.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING

  1. Stämmans öppnande
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Val av en eller två justerare
  5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  6. Godkännande av dagordning
  7. Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen samt koncernredovisningen och koncernrevisionsberättelsen
  8. Beslut om
    1. fastställande av balansräkningen och resultaträkningen samt koncernbalansräkningen och koncernresultaträkningen,
    2. disposition av bolagets vinst enligt den fastställda balansräkningen, samt
    3. ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktör
  9. Fastställande av antalet styrelseledamöter och revisorer
  10. Fastställande av arvode åt styrelsen och revisor
  11. Val av styrelseledamöter och revisorer
  12. Stämmans avslutande

Valberedningens FÖRSLAG TILL BESLUT

Punkt 2 – Val av ordförande vid stämman

Valberedningen, som har bestått av Viktor Edlund (valberedningens ordförande, utsedd av Joktor AB), Paul Rönnberg (utsedd av Bas Capital AB) och Ole Kjörrefjord (styrelseordförande i bolaget, och tillika ledamot i valberedningen som tredje störste aktieägare), föreslår att advokat Björn Kristiansson utses till ordförande vid årsstämman.

Punkt 9 – Fastställande av antalet styrelseledamöter och revisorer

Valberedningen föreslår att antalet styrelseledamöter ska uppgå till fem utan styrelsesuppleanter och att ett registrerat revisionsbolag utses som revisor.

Punkt 10 – Fastställande av arvode åt styrelsen och revisor

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar att styrelsearvode ska utgå oförändrat med totalt 500 000 kronor, varav till styrelseordföranden föreslås utgå arvode med 200 000 kronor
och till ordinarie stämmovald ledamot som inte är anställd i bolaget föreslås utgå arvode med 100 000 kronor. Arvode ska inte utgå till styrelseledamot som är anställd i bolaget.

Till revisor föreslås utgå arvode enligt av bolaget godkänd räkning.

Punkt 11 – Val av styrelseledamöter och revisorer

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar om omval av Ole Kjörrefjord, Paul Rönnberg, Jimmy Tjärnlund, Johan Frisk och Ilona Östlund som styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma och att Ole Kjörrefjord omväljs till styrelsens ordförande.

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar om omval av det registrerade revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB till bolagets revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma, med auktoriserade revisorn Andreas Larsson som huvudansvarig revisor.

Styrelsens förslag till beslut

Punkt 8(b) – Disposition av bolagets vinst

Styrelsen föreslår att årsstämman fattar beslut om vinstutdelning till aktieägarna om 2,32 kronor per aktie och att måndagen den 29 april 2024 ska vara avstämningsdag för vinstutdelningen. Om årsstämman fattar beslut i enlighet med styrelsens förslag beräknas vinstutdelningen utbetalas, genom Euroclear Sweden AB:s försorg, fredagen den 3 maj 2024.

UPPLYSNINGAR

Styrelsen och verkställande direktören ska, om någon aktieägare vid stämman begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen och förhållanden som kan inverka på bedömningen av bolagets eller dess dotterföretags ekonomiska situation samt bolagets förhållande till annat koncernföretag och koncernredovisningen. Aktieägare som vill skicka in frågor i förväg är välkomna att göra det via e-post till bolagsstamma@opter.com eller via post till Opter AB (publ), ”Årsstämma”, Arenavägen 39, 121 77.

HANDLINGAR

Årsredovisning, revisionsberättelse samt övriga handlingar enligt aktiebolagslagen (2005:551) kommer att hållas tillgängliga på bolagets webbplats, www.opter.com/investerare/bolagsstamma, samt på bolagets huvudkontor senast från och med torsdagen den 4 april 2024. Samtliga handlingar kommer utan kostnad för mottagaren sändas till de aktieägare som så begär och uppger sin post- eller e-postadress.

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

För information om hur personuppgifter behandlas i samband med stämman hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclear Sweden AB:s hemsida: https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

* * *

Stockholm i mars 2024
Opter AB (publ)
Styrelsen

Datum 2024-03-25, kl 17:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!