Oncopeptides säkerställer nationell subvention för Pepaxti i Spanien

- Förberedelser för en nationell lansering pågår och förväntas ske efter sommaren.

Stockholm, 15 april 2024 – Oncopeptides AB (STO: ONCO), ett biotechbolag fokuserat på svårbehandlade cancersjukdomar, meddelar idag att Oncopeptides har mottagit ett slutgiltigt godkännande av pris och subvention som gör det möjligt för bolaget att börja kommersialisera sitt flaggskeppsläkemedel Pepaxti i Spanien redan under 2024.

Bolaget kan därmed bekräfta den tidigare kommunicerade tidplanen, där de första regionerna i Spanien förväntas få tillgång till Pepaxti och försäljning att påbörjas redan under andra halvåret 2024.

"Vi har framgångsrikt och sannolikt på rekordtid nått ett nationellt pris och subvention i Spanien, ett land som kommer att utgöra en viktig drivkraft för accelerationen av vår försäljning i Europa under det andra halvåret 2024 och framåt. Spanien är den tredje största marknaden i vår europeiska lanseringsplan, och landet kommer att bidra till en mer diversifierad intäktsström och stödja en accelererad tillväxt", säger Sofia Heigis, VD för Oncopeptides. "Spanska utredare har varit starkt bidragande under utvecklingen av Pepaxti, och en rapport publicerad av det spanska hematologisällskapet har uttryckt stöd för att implementera Pepaxti i Spanien på grund av det stora och ej mötta medicinska behovet i målgruppen. Detta medicinska stöd får oss att tro att vi kan göra stor skillnad för patienter i Spanien”.

Efter det officiella godkännandet som nu tagits emot är det sista hindret för att få nationell ersättning i Spanien undanröjt och som nästa steg kommer Pepaxti att göras tillgängligt inom det spanska sjukvårdssystemet ("Nomenclator") följt av en fullständig lansering som förväntas inledas efter sommaren.

Som tidigare kommunicerats bedömer Oncopeptides att det överenskomna priset är i linje med bolagets finansiella prognoser och återspeglar Pepaxtis vetenskapliga innovation.
För mer information besök Oncopetides.com/sv.

Datum 2024-04-15, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!