Oncopeptides säkerställer förlängd marknadsexklusivitet för Pepaxti i Europa med fem år

MAR

Stockholm, 15 februari 2024 – Oncopeptides AB (publ), ett biotechbolag inriktat på svårbehandlade cancersjukdomar, meddelar idag att bolaget kommer beviljas en förlängning av nyckelpatent som säkerställer marknadsexklusivitet för melflufen, marknadsfört i Europa som Pepaxti, i Europa till 2037, en förlängning på fem år.

Det så kallade tilläggsskyddet (Supplementary Protection Certificate, SPC) f säkerställer att Oncopeptides kommer att ha exklusiva rättigheter att producera och marknadsföra melflufen i Europa, och utökar därmed marknadspotentialen, i ytterligare fem år. Företaget har tidigare kommunicerat att man uppskattar marknadspotentialen för Pepaxti i Europa till drygt 1,5 miljarder SEK per år.

"Den utökade exklusiviteten på den europeiska marknaden för Pepaxti skapar ytterligare möjligheter för Oncopeptides, och vi ser fram emot att kunna fortsätta tillgodose det höga otillfredsställda behovet för patienter som lider av relapserande, refraktärt multipelt myelom ännu längre, vilket vi tror skulle kunna skapa betydande fördelar för både patienter och våra aktieägare", säger Sofia Heigis, vd på Oncopeptides.

För mer information, besök www.oncopeptides.com/sv där frågor och svar för investerare kommer att publiceras. Oncopeptides avser också att kommentera denna händelse ytterligare under presentationen av sin Q4 2023-rapport den 27 februari kl. 09:00 CET (inbjudan sänds separat).

Datum 2024-02-15, kl 10:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!