Oncopeptides genomför första försäljningar av Pepaxti i Grekland

STOCKHOLM – 19 juni 2023 – Oncopeptides AB (publ) (Nasdaq Stockholm: ONCO), ett medicinteknikbolag inriktat på svårbehandlade cancersjukdomar, meddelar idag att bolaget genomfört sina första försäljningar av sin flaggskeppsprodukt Pepaxti i Grekland via mekanismen för individuell licensförsäljning. Försäljningarna möjliggjordes genom Oncopeptides partnerskap med Ariti S.A., ett bolag specialiserat på leverans till medicin- och farmaindustrin i Grekland.

Sedan godkännandet av Pepaxti i EU och EEA i augusti 2022 har Oncopeptides fokuserat på lanseringen i Tyskland, men har parallellt också arbetat på att erbjuda tillgång i andra europeiska länder.

”Trots att vi fortfarande befinner oss i ett tidigt stadium är jag glad att vi nu tillhandahåller Pepaxti även i Grekland, vilket gör skillnad för patienter där som har ett starkt behov”, säger Monica Shaw, vd för Oncopeptides. ”När vi lanserar Pepaxti över Europa behöver vi utvärdera varje land individuellt för att hitta en optimal väg in på just den marknaden. I Grekland är vi glada över partnerskapet med Ariti S.A. då de har en gedigen erfarenhet av multipelt myelom, ett starkt nätverk av medicinska beslutsfattare i landet och en god uppfattning om hur man på bästa sätt kan garantera tillgång till mediciner mot ovanliga sjukdomar, som Pepaxti”.

Monica Shaw delade nyligen mer detaljer kring Oncopeptides kommersiella möjligheter i Europa under bolagets årsstämma. Presentationen går att ta del av på bolagets hemsida.

För mer information, däribland frågor och svar för investerare, vänligen besök vår hemsida.

Datum 2023-06-19, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!