NOTE förvärvar industrifastighet i Herrljunga

Sommaren 2022 förvärvade NOTE sin fjärde elektronikfabrik i Sverige – NOTE Herrljunga. Verksamheten i Herrljunga har sedan dess utvecklats mycket starkt med en tillväxt och resultatutveckling klart överstigande de initiala planerna. Omsättning i fjol uppgick 249 MSEK med en rörelsemarginal över 10%. NOTE har nu förvärvat den tidigare hyrda industrifastigheten om drygt 6 400 m2 där verksamheten bedrivs. I förvärvet ingår även tomtmark om drygt 25 000 m2.

Fastigheten är skräddarsydd för elektronikproduktion och erbjuder stora möjligheter till fortsatt expansion av tillverkningen. NOTE har förvärvat samtliga aktier i det fastighetsbolag som äger fastigheten. Baserat på en värdering av fastigheten om ca 24 MSEK (ca 3 800 kr/m2), före avdrag för latent skatt, uppgår köpeskilling för samtliga aktier i fastighetsbolaget till 15 MSEK. Betalningen har erlagts kontant.

”Vi ser fortsatt goda möjligheter att öka vår tillverkning i Sverige. Det är positivt att vi tillsammans med vår starka kundbas nu bättre kommer att kunna utveckla verksamheten och vårt kapacitetsbehov samtidigt som vi sänker våra löpande fastighetskostnader”, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef för NOTE.

Datum 2024-04-08, kl 15:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.