Kommuniké från årsstämma i NOTE AB (publ) den 18 april 2024

MARKN.

Vid årsstämma i NOTE AB (publ) (”Bolaget”) den 18 april 2024 fattade stämman bland annat följande beslut. För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till kallelsen till årsstämman samt styrelsens fullständiga förslag till beslut, som tidigare har publicerats och finns tillgängligt på bolagets webbplats, www.note-ems.com.

Fastställande av balans-och resultaträkning, resultatdisposition, ansvarsfrihet mm.

Stämman beslutade att fastställa resultat och balansräkningen per den 31 december 2023 för Bolaget och koncernen samt att bevilja styrelseledamöter och den verkställande direktören
ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023.

Stämman beslutade att, i enlighet med styrelsens förslag, inte lämna någon utdelning till aktieägarna för räkenskapsåret 2023.

Stämman beslutade vidare att godkänna styrelsens ersättningsrapport.

Styrelse- och revisorsarvode

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsens arvode ska utgå med ett sammantaget belopp om 1 260 000 kronor. Arvodet fördelas så att styrelsens ordförande erhåller 380 000 kronor och var och en av övriga styrelseledamöter erhåller 220 000 kronor. Ersättning för utskottsarbete fördelas enligt följande, ordförande i revisionsutskottet erhåller 70 000 kronor, ledamot i revisionsutskottet erhåller 40 000 kronor, ordförande i ersättningsutskottet erhåller 35 000 kronor och ledamot i ersättningsutskottet erhåller 20 000 kronor.

Stämman beslutade vidare, i enlighet med valberedningens förslag, att revisorsarvode ska utgå enligt löpande räkning.

Val av styrelse och revisor

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen tills vidare ska bestå av fem (5) ordinarie ledamöter utan suppleanter samt att bolaget ska ha ett revisionsbolag som revisor.

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att omvälja Anna Belfrage, Johan Hagberg, Bahare Mackinovski, Charlotte Stjerngren och Egil Dahl som styrelseledamöter för tiden intill nästa årsstämma samt att omvälja Anna Belfrage till styrelseordförande.

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att omvälja revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB (PwC) för tiden intill nästa årsstämma. Revisionsbolaget
PwC har meddelat att Andreas Skogh kommer att kvarstå som huvudansvarig revisor.

Riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare

Stämman beslutade att fastställa styrelsens förslag till riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

Emission av teckningsoptioner och införande av långsiktigt incitamentsprogram 2024/2027

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om en riktad emission av högst 400 000 teckningsoptioner och införandet av ett långsiktigt incitamentsprogram 2024/2027. Rätt att teckna teckningsoptionerna ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt tillkomma Bolaget. Rätt att förvärva teckningsoptionerna från Bolaget ska tillkomma ledande befattningshavare och nyckelpersoner i Bolaget och koncernen.

Varje teckningsoption ger innehavaren rätt att teckna en (1) ny aktie i Bolaget under perioden från och med 7 maj 2027 till och med den 7 juni 2027. Teckningskursen vid utnyttjande av teckningsoptionen ska motsvara 130 procent av det genomsnittliga volymviktade priset för Bolagets aktie på Nasdaq Stockholm under perioden från och med den 22 april 2024 till och med den 3 maj 2024. 

Teckningsoptionerna ska överlåtas på marknadsmässiga villkor till ett pris som fastställs utifrån ett beräknat marknadsvärde för teckningsoptionerna (optionspremie) med tillämpning av Black & Scholes värderingsmodell beräknat av ett oberoende värderingsinstitut. Anmälan om förvärv av teckningsoptioner ska ske under tiden från och med den 22 april 2024 till och med den 6 maj 2024. 

Bemyndigande för styrelsen att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att, under tiden fram till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen besluta om förvärv och/eller överlåtelse av bolagets
egna aktier.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att, under tiden fram till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, besluta om nyemission av aktier.

Datum 2024-04-18, kl 16:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!