NOSIUMs portföljbolag OHG undertecknar LOI om förvärv

NOSIUM ABs (publ) (”NOSIUM”) portföljbolag Online Health Group (OHG) AB (”OHG” eller ”Bolaget”) har idag skrivit ett LOI om förvärv av ett svenskt företag (”Målbolaget”) som bedriver verksamhet inom försäljning och prenumerationer av kosttillskott. Avsikten är att under augusti 2023 slutföra DD processen och ingå ett slutgiltigt överlåtelseavtal. Den förväntade köpeskillingen förväntas uppgå till cirka 6,4 MSEK vilket avses betalas genom nyemission av aktier i OHG till en pre-money värdering om cirka 32 MSEK vilket motsvarar ett värde per aktie i Bolaget om 2,72 kr.

NOSIUMs portföljbolag OHGs har nyligen lagt ett händelserikt första halvår 2023 bakom sig som bl.a innefattat förvärv, ökad tillväxttakt och pågående förvärvsdialoger. Idag, den 15 augusti 2023 har ett LOI undertecknats om förvärv av 100 procent av ett svenskt företag som grundats 2021 och bedriver verksamhet inom försäljning och prenumerationer av kosttillskott. Bolaget äger ett eget, högkvalitativt, kosttillskotts varumärke och distribuerar sina kosttillskott online samt via prenumerationer. Verksamheten bedöms passa bra in i OHGs nuvarande verksamhet och ge synergier på kostnad- och intäktssidan både för Målbolaget och för OHGs nuvarande tre dotterbolag.

Om den tilltänkta transaktionen
NOSIUMs portföljbolag OHG har idag, den 15 augusti 2023 undertecknat ett LOI om förvärv av Målbolaget. Den förväntade köpeskillingen förväntas uppgå till cirka 6,4 MSEK där hela köpeskillingen avses erläggas med nyemitterade aktier i OHG motsvarande cirka 16,7 procent av kapitalet i Bolaget efter transaktionen. OHG planerar, givet att slutgiltigt avtal undertecknas, att fortsatt bedriva verksamheten med start på tillträdesdagen och äga 100 procent av Målbolaget. Förhandlingarna har pågått sedan början av 2023 och en ny strategi har utformats för den fortsatta expansionen där Målbolaget blir en del av OHGs nätverk. Det planerade förvärvet ligger i linje med Online Health Groups avsikt att expandera online och utöka sitt produktutbud av hälsosamma, ekologiska och hållbara produkter samt dra nytta av synergieffekter både på kostnads- och intäktssidan.

Affären, om den genomförs, ger en ny post-money värdering på OHG koncernen om cirka 38,4 MSEK motsvarande 2,72 kronor per OHG aktie, att jämföra med senaste förvärvet som genomfördes till en kurs om 2 kronor. Transaktionen, om den genomförs eller ej, förväntas inte ha någon påverkan på NOSIUMs bokförda värde av aktierna i OHG. NOSIUMs innehav i OHG skulle, givet att transaktionen genomförs, uppgå till cirka 39,3 procent av kapitalet motsvarande ett marknadsvärde om cirka 15,1 MSEK. Observera att DD processen ej är färdigställd vilket kan medföra att eventuell köpeskilling med mera kan komma att ändras. OHG förväntas meddela senast under september 2023 om slutgiltigt avtal tecknas eller om affären ej genomförs.


”NOSIUM och Online Health Group har båda haft en intensiv sommar. För OHGs del har det varit ett intensivt arbete med att dels implementera deras senaste förvärv i verksamheten samt aktivt leta fler förvärv. Det LOI som idag undertecknats avser ett, enligt mig, mycket strategiskt förvärv utifrån vårt perspektiv som ägare. Jag har varit del av investeringsprocessen och synergierna mellan bolagen, men också övriga portföljbolag, gör att jag är övertygad om att det kommer ge god avkastning på flera håll om det genomförs. Jag och NOSIUMs team ser med spänning fram emot att se om affären blir av eller ej. Oavsett bedömer jag att OHG har en spännande höst att se fram emot”, säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM.

NOSIUM ABs aktie är noterad under namnet NOSIUM B.

Datum 2023-08-15, kl 14:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!