NOSIUMs portföljbolag OHG genomför förvärv och avger verksamhetsuppdatering

MARKN.

NOSIUM ABs (publ) (”NOSIUM”) blev i september 2019 delägare i Online Health Group (”OHG” eller ”Bolaget”). OHG har tagit flera strategiska steg mot en framtida notering och deras Euroclear registrering är nu färdigställd. Bolaget har idag förvärvat Ekoappen Sweden AB (”EA”) från Green Apps Technologies (”GAT”) för cirka 4,7 MSEK med betalning i aktier. Bolaget arbetar mot att genomföra ytterligare förvärv under 2024 för att därefter ansöka om en notering på lämplig handelsplats. NOSIUM har ej längre majoritets ägande i OHG vilket medför att det ej framgent är en del av NOSIUMs koncernredovisning.

NOSIUMs portföljbolag OHGs koncern har haft en fortsatt stark tillväxt under 2023 med ökad omsättning jämfört med 2022. Som en del av Portföljbolagets fortsatta expansion med flera planerade förvärv fattade bolagsstämman 2023 beslut om att bli publikt och nu är Euroclear registrering av Portföljbolagets aktier färdigställd och aktierna har levererats till delägarnas depåer. OHG har presenterat en expansiv plan för sina aktieägarna som bl.a. innefattar målsättning om ökad tillväxttakt, fler förvärv och ett eventuellt uppköp eller samgående med andra företag. Portföljbolaget planerar, om uppköp ej sker, en framtida notering och har påbörjat strategiska steg för att möjliggöra det under 2024.

OHG har idag undertecknat avtal om förvärv av GATs dotterbolag Ekoappen Sweden AB till en köpeskilling om cirka 4,7 MSEK som betalas genom nyemittering av 2 352 000 B-aktier i OHG motsvarande cirka 16,7 procent av kapitalet i Bolaget efter emissionen. EA bedriver verksamheten kring Ekoappen, retreats och kommande plattformar som utvecklats under året. Båda bolagen ser starka synergieffekter mellan verksamheterna och har under förhandlingarna utvecklat en gemensam strategi för tillväxt under 2024. NOSIUM är en av cirka 100 aktieägare i Online Health Group och följer deras löpande kommunikation till sina aktieägare.

NOSIUMs ägande i OHG, efter transaktioner under Q4 och dagens förvärv, uppgår till cirka 42,7% av kapitalet och cirka 26,1% av rösterna vilket medför att OHG framgent ej är en del av NOSIUMs koncernredovisning. Det bokförda värdet på innehavet uppgår till cirka 3,9 MSEK och marknadsvärdet, baserat på dagens förvärv och tidigare emissioner, uppgår till cirka 12,1 MSEK.

  • Utifrån att på nära håll ha följt Online Health Group och Ekoappens, resa sedan 2019 är min bedömning att deras framtidsplaner är ljusa samtidigt som marknadsläget är betydligt mer svårnavigerat. Jag ser förvärvet och Euroclear registering som något positivt för NOSIUMs aktieägare. Vi följer med spänning den fortsatta utvecklingen under 2024, säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB.

NOSIUM AB (publ) aktie handlas under kortnamnet NOSIUM B.

Datum 2023-11-30, kl 18:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!