NOSIUMs portföljbolag OHG förvärvar naturligtsnygg.se genom en inkråmsaffär

NOSIUM ABs (publ) (”NOSIUM”) portföljbolag Online Health Group (OHG) AB (”OHG” eller ”Bolaget”) har idag via ett nystartat dotterbolag skrivit ett inkråmsavtal med Tailwide AB där allt rörande verksamheten naturligtsnygg.se förvärvas för en köpeskilling om cirka 3 MSEK med tillträdesdag 8 maj 2023.

NOSIUMs portföljbolag OHG har idag, den 8 maj 2023 via ett nytt dotterbolag under namnändring till Naturligt Snygg Nordic AB (”NS”), undertecknat ett inkråmsavtal om förvärv av allt rörande verksamheten naturligtsnygg.se. Det nya bolaget NS har undertecknat ett inkråmsavtal med Tailwide AB där allt rörande verksamheten naturligtsnygg.se förvärvas för en köpeskilling om cirka 3 MSEK fördelat på 1,2 MSEK kontant och cirka 1,8 MSEK i aktier i OHG motsvarande 8% av Bolaget. Köpeskillingen finansieras genom lån från NOSIUM samt med OHG koncernens egna medel. Bolaget kommer fortsatt att bedriva contentplattformen och webbshoppen naturligtsnygg.se med start på tillträdesdagen och äga 100 procent av verksamheten från och med tillträdesdagen den 8 maj 2023.

Förhandlingarna har pågått sedan början av 2023 och en ny strategi har utformats för den fortsatta expansionen där onlineplattformen blir en del av OHGs nätverk. I samband med affären tillträder medvetna.ses grundare Helen Backlund rollen som ny VD för OHG och blir därmed ansvarig för Bolagets framtida expansion och drift av de tre onlineplattformarna. Förvärvet ligger i linje med OHGs avsikt att expandera online och utöka sitt produktutbud av ekologiska och hållbara produkter samt dra nytta av synergieffekter både på kostnads- och intäktssidan. Naturligtsnygg.se blir OHGs tredje online plattform. OHG kommer från och med den 8 maj att bedriva verksamheten i egen regi med nuvarande personalstyrka då inga av NSs anställda medföljer i affären. Läs mer om OHG på ohg.nu.

NOSIUMs innehav i OHG per idag uppgår efter transaktionen till 72,8% av kapitalet och 84,6% av rösterna. Förvärvet förväntas ha en betydande effekt på NOSIUMs koncerns omsättning fom. Q3 2023.

Online Health Groups förvärv av naturligtsnygg.se är ett mycket strategiskt förvärv utifrån vårt perspektiv som ägare. Jag har varit del av investeringsprocessen och synergierna mellan bolagen, men också övriga portföljbolag, gör att jag är övertygad om att det kommer ge god avkastning på flera håll. Jag och NOSIUMs team ser med spänning fram emot att fortsatt följa Online Health Groups fortsatta expansion”, säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM.

Kort om Naturligt Snygg
Naturligtsnygg.se grundades 2009 som en contentplattform inom naturlig och ekologisk skönhet och lanserade sin webbshop 2014 med affärsidén att erbjuda noga utvalda naturliga och ekologiska skönhetsprodukter online via naturligtsnygg.se. Naturligt Snygg har sedan dess byggt ett starkt varumärke bland hälso- och hållbarhetsmedvetna konsumenter i Sverige och produktutbudet består av över 3 000 artiklar. Tailwide AB som bedrivit verksamheten uppvisar i sin senaste årsredovisning, 2021-12, en omsättning om 10,7 MSEK med ett resultat om 272 TSEK. Omsättningen har minskad under 2022 till cirka 9,1 MSEK mot bakgrund av i huvudsak omvärldsförändringar samt minskade investeringar i marknadsföring. Naturligt Snyggs varumärke och onlineverksamhet är nu redo att ta nästa steg i sin tillväxtresa tillsammans med NOSIUMs portföljbolag Online Health Group.

NOSIUM ABs aktie är noterad under namnet NOSIUM B.

Datum 2023-05-08, kl 10:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!