NOSIUMs portföljbolag Framgångsgården presenterar ny värdering av sin fastighetsportfölj

NOSIUM ABs (publ) (”NOSIUM”) fastighetsbolag Framgångsgården AB (”Framgångsgården” eller ”Bolaget”) anlitade i början av april Newsec för att genomföra en ny värdering av fastighetsportföljen som idag är färdigställd. Nya värderingen av fastighetsportföljen uppgår till 21,1 MSEK att jämföra med 16,6 MSEK som var den senaste värderingen som utfördes i september 2022.

NOSIUM investerar i entreprenörer och fastighetsföretaget Framgångsgårdens grundare Michel Issa har en fantastisk bakgrund som bolagsbyggare, entreprenör och filantrop. Portföljbolaget har under förvärvsprocessen tillsammans med NOSIUM antagit en ny strategi där fokus framåt kommer vara på att förvärva och förvalta fastigheter lämpade för konferens och konferens med fokus inom områdena entreprenörskap, hälsa och hållbarhet.

Vid förvärvstillfället i september 2022 var Bolaget under förlust och den nya strategin innebar en ny modell för hyresintäkter som avsåg att ta bolaget till lönsamhet och positivt kassaflöde. Bolaget har under Q4 2022 och Q1 2023 genomfört en omfattande renovering av två av deras fastigheter som skapar fler sängplatser och gett en högre standard på verksamhetsytor och sovrum lämpade för retreats, events och konferenser. Bolaget har, som tidigare kommunicerats, uppvisat förlust under Q1 2023 och vidhåller målsättningen, baserat på hyresintäkterna i april 2023, att vara lönsamt och kassaflödespositivt på månadsbasis från och med Q2 2023 och framåt.

Mot bakgrund av ovanstående anlitade Framgångsgården Newsec för att genomföra en ny värdering av de berörda fastigheterna som idag blev färdigställd. Nya värderingen av fastighetsportföljen uppgår till 21,1 MSEK att jämföra med 16,6 MSEK som var den senaste värderingen som utfördes i september 2022. Bolagets totala belåning på samtliga fastigheter uppgår till 3,5 MSEK vilket ger en värdering av fastigheterna på skuldfri basis om 17,6 MSEK.

Mot bakgrund av den nya värderingen ökar NOSIUM värdet på innehavet i sin aktieportfölj från tidigare 13,1 MSEK till 17,6 MSEK. Marknadsvärdet av NOSIUMs aktieportfölj uppgår således per idag till cirka 88,8 MSEK och marknadsvärdet per aktie uppgår till cirka 2,16 kr per aktie. NOSIUMs bokförda värde av Framgångsgården AB om 7,9 MSEK behålls oförändrat. Läs mer om NOSIUMs innehav på: nosium.com/var-aktieportfolj

Kort om Framgångsgården AB
Fastighetsbolaget Framgångsgården AB äger två större fastigheter samt sex stycken radhus i Reijmyre och en bostadsrättslokal i Linköping som tillsammans har ett marknadsvärde om 21,1 MSEK med en belåning om cirka 3,5 MSEK. Bolagets inriktning är att förvärva och förvalta fastigheter lämpade för retreats och konferens. Målsättningen är att kommande år förvärva flera fastigheter och genom bolagets unika modell öka hyresintäkterna vid förvärven. Då Bolagets nuvarande fastigheter är lågt belånade avses nästa fastighetsköp att finansieras genom egna medel och genom ökad belåning av befintliga innehav. Läs mer på: framgangsgarden.se

NOSIUM ABs (publ) aktie är noterad under kortnamnet NOSIUM

Datum 2023-04-27, kl 10:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!