NOSIUM uppdaterar värderingen av sin aktieportfölj till 98,1 MSEK motsvarande cirka 1,78 per aktie

Mot bakgrund av att NOSIUM ABs (publ) (”NOSIUM” eller ”Bolaget”) förvärvat aktier i Dividend till ett värde av 2 MSEK samt att portföljbolaget OHG fått en ny värdering genom förvärv uppdaterar Bolaget värderingen av sin aktieportfölj. Det nya marknadsvärdet uppgår till 98,1 MSEK vilket motsvarar cirka 1,78 kr per aktie.

Värdet på NOSIUMs aktieportfölj har ökat med anledning av dagens två affärer. OHGs nyligen genomförda förvärv av naturligtsnygg.se motiverar OHG till ett värde om cirka 23,5 MSEK, att jämföra med den tidigare värderingen från 2019 på 11 MSEK. NOSIUMs innehav i OHG per idag uppgår till 72,8% av kapitalet och 84,6% av rösterna. NOSIUMs innehav i OHG har således ett marknadsvärde om cirka 17,1 MSEK. Bolaget genomförde även en investering i Dividend motsvarande 2 MSEK tidigare idag.

Värdet på NOSIUMs aktieportfölj har därmed idag, efter utspädning, ökat med cirka 9,3 MSEK till 98,1 MSEK motsvarande cirka 1,78 SEK per aktie. NOSIUM uppdaterar löpande värderingen av sina innehav via nosium.com/var-aktieportfölj.

  • ”En av de målsättningar vi satte upp för verksamhetsåret 2023 var att värdet på vår aktieportfölj ska överstiga 100 MSEK innan året är slut. Redan 5 månader in på året börjar vi närma oss... Allt eftersom antalet innehav ökar bedömer jag att risken i vår portfölj minskar samtidigt som uppsidan för oss som aktieägare ökar. Utifrån NOSIUMs nuvarande marknadsvärdering räcker det med att ett av våra nuvarande 14 innehav lyckas långsiktigt för att vi ska kunna få en god avkastning. Min tro är givetvis att alla 14 fortsätter leverera och lyckas långsiktigt ge en riktigt bra avkastning till NOSIUM och våra aktieägare”, säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB (publ).

NOSIUM ABs (publ) aktie är noterad under kortnamnet NOSIUM

Datum 2023-05-08, kl 12:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!