NOSIUM uppdaterar målsättningar för 2023 och framåt

MAR

NOSIUM ABs (publ) (”NOSIUM” eller ”Bolaget”) styrelse har tidigare tillsammans med VD satt upp målsättningar för verksamhetsåret 2023. Målsättningarna uppdateras nu för 2023 och framåt och kommer fortsatt att följas upp i kommande kvartalsrapporter.

NOSIUMs aktieportfölj har vuxit både till antal och värde under de senaste två åren. Mot bakgrund av att aktieägare ställt mycket frågor om förväntningar på framtiden samt förväntad framtida utveckling har NOSIUMs styrelse valt att uppdatera målsättningarna med förhoppningen om att, både på kort och läng sikt, underlätta värdering av Bolaget. Målsättningarna är baserade på nuvarande plan och affärer som avses genomföras under 2023-2024. Förhoppningen med de nya målsättningarna är att det gör det tydligt för bolagets aktieägare vad de kan förvänta sig av framtiden.

Tidigare målsättningar för 2023 var:
- Att minst två av Bolagets innehav genomför IPO under 2023.
- Att NOSIUM uppnår positivt rörelseresultat på månadsbasis fom. Q3 2023.
- Att Bolagets nuvarande aktieportfölj värderas till minst 100 000 000 per sista december 2023.

Nya uppdaterade målsättningar för moderbolaget 2023 och framåt:
- Att minst två av Bolagets innehav genomför IPO under 2024.
- Att NOSIUM uppvisar ett kvartalsresultat om minst 1 MSEK från och med Q3 2023 och framåt.
- Att Bolagets resultat uppgår till minst 6 MSEK per år från och med verksamhetsåret 2024.
- Att Bolagets styrelse föreslår en utdelning till aktieägarna på årsstämman varje år med start 2024.

Målsättningarna kommer att följas upp i kommande kvartalsrapporter.

Läs mer om NOSIUMs strategi på: nosium.com/strategi

NOSIUM ABs (publ) aktie är noterad under kortnamnet NOSIUM

  • Efter flera samtal med delägare under sommaren har jag arbetat tillsammans med styrelsen för att sätta målsättningar som underlättar värderingen av NOSIUM. Att värdera NOSIUM tidigare har upplevts som svårt då vi har en stor portfölj av onoterade bolag med begränsad inblick i. Min och styrelsens förhoppning med de nya målsättningarna är att de ska vara enkla att följa och också underlätta för våra aktieägare att kunna bedöma Bolagets värde både på kort och lång sikt. Vi avser även förverkliga det vi arbetat mot sedan start att årligen, med start 2024, kunna ge en utdelning till våra aktieägare, säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB.
Datum 2023-08-31, kl 11:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!