NOSIUM startar nytt portföljbolag och affärsområde

MARKN.

NOSIUM AB (publ) (”NOSIUM” eller ”Bolaget”) har startat ett nytt helägt dotterbolag, Invest Riddarholmen 1802 AB (”Riddarholmen” eller ”Portföljbolaget”). Portföljbolagets verksamhet är ett långsiktigt investmentbolag med fokus att kommande år bygga en diversifierad portfölj av främst onoterade tillväxtbolag.

NOSIUM har under 2023 kommunicerat sin uppdaterade strategi där man arbetar utefter två huvudsakliga investeringsstrategier/affärsområden. Den första är att investera i entreprenörsbolag och bistå bolagen mot en exit i form av försäljning eller notering. Den andra är att investera i företag som bedöms ha god långsiktig värdeutvecklingspotential. Det sistnämnda affärsområdet utvecklas nu genom att separera den i ett eget helägt dotterbolag för att möjliggöra fler investeringar och affärsmöjligheter.

NOSIUM har startat det helägda investmentbolaget Riddarholmen och avyttrat utvalda innehav till Portföljbolaget. Riddarholmens verksamhet är ett långsiktigt investmentbolag med fokus att kommande år fortsätta bygga en diversifierad portfölj av främst onoterade tillväxtbolag. Mer information om Riddarholmen och dess innehav finns på riddarholmen.com. NOSIUM kommer fortsatt investera i bolag där de kommer bidra med strategisk och operativt stöd mot en exit medan Riddarholmen kommer genomföra investeringar i främst onoterade tillväxtbolag.

Portföljbolaget avser inleda en Euroclear registrering under 2024 och NOSIUM planerar att antingen avyttra Portföljbolaget under 2024 eller bistå med en notering 2025. Till dess är det fullt fokus att fortsätta bygga en väldiversifierad portfölj med attraktiva bolag.

  • Det pågår ett intensivt arbete i NOSIUM där vi aldrig tidigare varit involverad i flera parallella dialoger om förvärv, avyttringar och olika typer av strukturaffärer. Det är en glädje att få presentera Riddarholmen för dig som aktieägare efter att ha arbetat med det sedan början av året. NOSIUMs portfölj blir nu betydligt lättare att överblicka och vi kommer kunna genomföra fler investeringar med betalning i aktier i Riddarholmen istället för mot tidigare i NOSIUM aktier. , säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB.

NOSIUM AB (publ) aktie handlas under kortnamnet NOSIUM B.

Datum 2023-12-18, kl 11:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!