NOSIUM minskar röstandelen i GAT till under 50 procent

MARKN.

NOSIUM ABs (publ) (”NOSIUM”) har ersatt 7 500 000 A-aktier i Green Apps Technologies International AB (publ) (”GAT” eller ”Bolaget”) mot 7 500 000 B-aktier vilket medför att NOSIUMs röster i GAT nu understiger 50 procent. GAT kommer således inte längre ingå i NOSIUMs koncernredovisning. Andelen av kapitalet i Bolaget är oförändrat.

NOSIUM investerar i entreprenörer och 2019 investerade Bolaget i Ninnie Wikström och GAT och blev därmed huvudägare i Bolaget. Sedan dess har GAT exekverat på sin utsatta strategi och lanserar i närtid ytterliggare intäktsben. NOSIUM lämnar idag över majoritetsägandet till GATs grundare Ninnie Wikström genom förvärv av 7 500 000 B-aktier där betalning sker med 7 500 000 A-aktier till samma värde.

NOSIUMs ägarandel i GAT uppgår efter transaktionen till cirka 26,4 procent av rösterna och andelen av kapitalet är oförändrat och uppgår till cirka 37,7 procent. Förändringen påverkar NOSIUMs finansiella rapporter från och med Q2 2023 då GAT ej längre kommer att ingå Bolagets koncernredovisning. I övrigt har transaktionen ingen påverkan för NOSIUM.

  • ”Vi investerar i entreprenörer och vårt fulla fokus från den dagen vi blir delägare i ett bolag är att bidra till framgång. Vi står bakom entreprenörens vision och gör vårt yttersta för att bistå med vår kompetens för att den ska bli verklighet. Vi lämnar nu över röstmajoriteten i GAT till grundaren Ninnie Wikström och känner oss trygga med, efter över 4 år tillsammans, att bolaget fortsatt kommer förvaltas väl med henne som huvudägare.”, säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB (publ).

NOSIUM ABs (publ) aktie är noterad under kortnamnet NOSIUM

Datum 2023-05-15, kl 09:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!