NOSIUM berättar mer om sin investering i Dividend Sweden AB

NOSIUM AB (publ) (”NOSIUM”) meddelande tidigare idag att de förvärvat en aktiepost om 5 000 000 B-aktier i Dividend Sweden AB (”Dividend” eller ”Bolaget”) motsvarande cirka 7,1 % av kapitalet. NOSIUM genomförde investeringen mot bakgrund av att Bolaget har en mycket attraktiv aktieportfölj och affärsmodell.

NOSIUM investerar i entreprenörer och har nu utökat sin investeringsportfölj med en post om 5 000 000 B-aktier i Dividend motsvarande cirka 7,1 % av kapitalet vilket gör NOSIUM till tredje största aktieägaren i Dividend. Dividend Sweden AB har som affärsidé att investera i andra mindre, listade företag samt bistå med tjänster kring finansieringslösningar, för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar. Målet med Dividend Sweden är att verksamheten ska generera en hög och stabil avkastning till de omkring 8 000 aktieägarna.

Bakgrund till NOSIUMs investering är att Dividend bedöms som undervärderad i förhållande till värdet på sin aktieportfölj. Det är särskilt två innehav i Bolagets aktieportfölj som NOSIUM följt under längre tid och som bedöms ha extra intressanta framtidsutsikter. Investeringen öppnar upp för ett djupare samarbete mellan bolagen och potential för flera affärer under 2023 och framåt.

Jag har följt Dividend under många år och bedömer att deras affärsmodell har bevisats iform av att den ger god direktavkastning till aktieägarna. Utifrån nuvarande värdering bedömer jag att det finns en stor uppsida givet att Dividends innehav fortsätter att leverera. Investeringen öppnar också upp inför närmre samarbete kring investeringar mellan NOSIUM och Dividend i framtiden vilket jag bedömer gynnar båda bolagens aktieägare.” säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB (publ).

Dividend har en intressant portfölj bestående av både noterade och onoterade innehav. Den noterade portföljen värderas till cirka 7,3 MSEK och den onoterade portföljen till cirka 54,0 MSEK per den 31 mars 2023. Det totala bokförda värdet på Dividends värdepapper uppgår till 61,4 MSEK och substansvärdet till 0,94 kr/aktie. Mer information om Dividend och dess innehav återfinns i Q1 2023 rapporten.

Marknadsvärdet av NOSIUMs aktieportfölj uppgår efter dagens investering i Dividend till 90,8 MSEK. Marknadsvärdet per aktie uppgår således till cirka 1,65 kr per aktie. Läs mer om NOSIUMs innehav på: nosium.com/var-aktieportfolj

NOSIUM ABs (publ) aktie är noterad under kortnamnet NOSIUM

Datum 2023-05-08, kl 09:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!