NOSIUM avyttrar innehav till helägt portföljbolag

MARKN.

NOSIUM ABs (publ) (”NOSIUM” eller ”Bolaget”) startade under 2023 det helägda dotterbolaget Invest Riddarholmen 1802 AB (”Riddarholmen” eller ”Portföljbolaget”). Portföljbolagets verksamhet är ett långsiktigt investmentbolag med fokus på att kommande år bygga en diversifierad portfölj av främst onoterade tillväxtbolag. NOSIUM har idag sålt samtliga sina minoritetsinnehav till Riddarholmen. Transaktionen sker till bokfört värde och har således ingen resultatpåverkan utan görs endast av strategiska skäl.

NOSIUM har under 2023 kommunicerat sin uppdaterade strategi där man arbetar utefter två huvudsakliga investeringsstrategier/affärsområden. Den första är att investera och äga en majoritetspost i entreprenörsbolag och bistå bolagen mot en exit i form av försäljning eller notering. Den andra är att investera i företag som bedöms ha god långsiktig värdeutvecklingspotential. Det sistnämnda affärsområdet utvecklas i det helägda dotterbolaget Riddarholmen.

NOSIUM har idag avyttrat samtliga sina onoterade minoritetsinnehav till Riddarholmen. Transaktionen sker till bokfört värde och har således ingen resultatpåverkan för varken NOSIUM eller koncernen. Bakgrunden till transaktionen är att fullfölja planerade affärer under 2024 samt att underlätta strukturen och överblicken av NOSIUMs investeringsportfölj.

Båda bolagens aktieportföljer har uppdaterats efter transaktionen via respektive hemsida:
nosium.com/var-aktieportfolj och riddarholmen.com/aktieportfolj.

Riddarholmen avser inleda en Euroclear registrering under 2024 och NOSIUM planerar att antingen avyttra hela eller delar av Portföljbolaget under 2024 eller bistå med en notering i framtiden. Tills dess är det fullt fokus att fortsätta bygga en väldiversifierad portfölj med attraktiva bolag.

  • Det pågår ett intensivt arbete i NOSIUM där vi aldrig tidigare varit involverad i flera parallella dialoger om förvärv, avyttringar och olika typer av strukturaffärer. Dagens interna transaktion förbereder oss inför planerade affärer under våren, säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB.

NOSIUM AB (publ) aktie handlas under kortnamnet NOSIUM B.

Datum 2024-03-28, kl 08:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!