NOSIUM avyttrar aktier för cirka 4,5 MSEK

MAR

NOSIUM AB (publ) (”NOSIUM”) har avyttrat aktier i portföljbolaget Online Health Group (OHG) AB (”OHG” eller ”Bolaget”) till ett värde av cirka 4,5 MSEK. 1 MSEK betalas genom aktier till samma värde i tre företag, cirka 1 MSEK kontant och cirka 2,5 MSEK kontant på revers.

NOSIUMs portföljbolag OHGs ambition är att vara en serieförvärvare av webbshoppar som riktar sig till en gemensam målgrupp. Strategiskt handlar affärsmodellen om att dra synergifördelar av att bedriva flera webbshoppar under samma paraply. Bolaget består idag av tre helägda dotterbolag där försäljning bedrivs via medvetna.se, naturalshop.se och naturligtsnygg.se. Bolaget har idag över 90 delägare och beslutade på årsstämman 2023 att bli publikt och Euroclear anslutningen förväntas bli klar under juli 2023. Bolaget och dess största aktieägare NOSIUM för flera dialoger om ytterligare förvärv samt eventuell notering eller konsolidering med andra företag med liknande verksamhet.

Mot bakgrund av pågående förhandlingar och att NOSIUM vill bidra till ökad ägarspridning inför en eventuell framtida notering har aktier i Bolaget avyttrats till ett värde av cirka 4,5 MSEK där betalning sker med cirka 1 MSEK kontant, cirka 2,5 MSEK kontant på revers med betalning senast 31 december 2023, 0,5 MSEK i aktier i Medicortex till kursen 8,73 SEK (0,74 Euro), 0,25 MSEK i noterade Bellpal till kursen 0,7 SEK samt 0,25 MSEK i noterade Bonzun till kursen 0,11 SEK.

NOSIUMs bokförda värde för hela sitt innehav i OHG uppgick innan transaktionen till cirka 1,8 MSEK vilket medför att försäljningen förväntas ge ett positivt resultat för moderbolaget. NOSIUMs ägande i Bolaget efter transaktionen uppgår till cirka 47,2 procent av kapitalet och cirka 70,1 procent av rösterna. Marknadsvärdet på NOSIUMs aktieinnehav i OHG utifrån senaste värderingen om cirka 23,5 MSEK och efter försäljningen uppgår således till cirka 11,1 MSEK.

  • ”Det är glädjande att se det stora intresset för OHGs verksamhet. Jag ska erkänna att det tagit emot att avyttra aktier i OHG trotts att jag bedömer att detta är en bra affär för alla inblandade. Huvudanledningen till avyttringen är ägarspridning men även att vi sitter i pågående förhandlingar där NOSIUMs andel av OHG behövde minska för att vi ska ta oss vidare. Vi utökar samtidigt både vår noterade och onoterade portfölj med poster i tre spännande bolag. Jag tror personligen starkt på OHGs affärsmodell och tror att bolaget kommer utvecklas väl de kommande åren under ledning av VD, Helen Backlund. Jag räknar med att vi kommer höra mer om OHGs framsteg både i närtid och under resterade delen av 2023, säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB.

Värdet på NOSIUMs aktieportfölj uppdateras mot bakgrund av ovan och uppgår efter transaktionen till cirka 84,9 MSEK motsvarande cirka 1,54 SEK per aktie. NOSIUM uppdaterar löpande värderingen av sina innehav via nosium.com/var-aktieportfölj.

NOSIUM ABs (publ) aktie är noterad under kortnamnet NOSIUM.

Datum 2023-07-12, kl 16:07
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!