NOSIUM avyttrar aktier för 2,6 MSEK

MAR

NOSIUM AB (publ) (”NOSIUM” eller ”Bolaget”) har avyttrat aktier motsvarande cirka 24,6 procent av kapitalet i portföljbolaget Börsjakten Invest AB (”BJI” eller ”Portföljbolaget”) till ett värde av 2,6 MSEK.

NOSIUM har tidigare under året meddelat avsikten att under 2024 avyttra tillgångar som förväntas inbringa mellan 15 – 30 MSEK. Bolaget har idag undertecknat avtal om avyttring av aktier motsvarande 24,6 procent av kapitalet till en köpeskilling om 2,6 MSEK kontant där 0,2 MSEK erläggs i juni 2024 och resterande del om 2,4 MSEK senast den 15 november 2024. Syftet med transaktionen är att säkerställa slutbetalning av samtliga lån i moderbolaget som idag uppgår till cirka 2,2 MSEK.

NOSIUM genomförde investeringen i Portföljbolaget i mars 2023 och har sedan dess inklusive dagens transaktion avyttrat aktier i Portföljbolaget som inbringat 3,6 MSEK. Efter transaktionen äger NOSIUM cirka 11,0 procent av kapitalet och 50,3 procent av rösterna i BJI. NOSIUMs bokförda värde för hela sitt innehav i BJI uppgick innan transaktionen till cirka 6,2 MSEK och efter transaktionen till cirka 1,9 MSEK vilket medför att försäljningen förväntas ge ett negativt resultat för moderbolaget om cirka -1,7 MSEK.

  • ”Jag hoppas att denna affär ger dig som aktieägare förhoppning om fler affärer i framtiden och styrkan i vår portfölj och balansräkning i förhållande till NOSIUMs nuvarande marknadsvärde. Att bli skuldfria har varit en viktig milstolpe och skapar ännu bättre förutsättningar i nuvarande marknadsläge. Vi arbetar fortsatt med flera transaktioner än någonsin tidigare, både gällande NOSIUMs innehav men även för våra portföljbolags räkning. Min förhoppning är att vi kommer kunna stänga fler affärer under året, säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB.

NOSIUM ABs (publ) aktie är noterad under kortnamnet NOSIUM.

Datum 2024-05-24, kl 08:45
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.