NOSIUM avyttrar aktier för 1,0 MSEK

MARKN.

NOSIUM AB (publ) (”NOSIUM” eller ”Bolaget”) har avyttrat aktier motsvarande 9,46 procent av kapitalet i portföljbolaget Börsjakten Invest AB (”BJI” eller ”Portföljbolaget”) till ett värde av 1,0 MSEK.

NOSIUM har tidigare under året meddelat avsikten att under 2024 avyttra tillgångar som förväntas inbringa mellan 15 – 30 MSEK. Bolaget har idag undertecknat avtal om avyttring av aktier motsvarande 9,46 procent av kapitalet till en köpeskilling om cirka 1,0 MSEK kontant med betalning i april 2024.

Efter transaktionen äger NOSIUM cirka 35,6 procent av kapitalet och cirka 64,1 procent av rösterna i BJI. NOSIUMs bokförda värde för hela sitt innehav i BJI uppgick innan transaktionen till cirka 7,8 MSEK och efter transaktionen till cirka 6,2 MSEK vilket medför att försäljningen förväntas ge ett neagivt resultat för moderbolaget om cirka 0,6 MSEK.

  • ”Det är med stor glädjande vi nu avslutat vår företrädesemission samt genomfört en mindre avyttring som tillsammans stärker kassan inför att vi nästa vecka går in i det andra kvartalet 2024. Transaktionen stärker inte bara NOSIUMs kassa utan öppnar upp för ännu fler avyttringar i portföljen under året. Jag hoppas att denna affär ger dig som aktieägare förhoppning om fler affärer i framtiden och styrkan i vår portfölj och balansräkning i förhållande till NOSIUMs nuvarande marknadsvärde. Vi arbetar fortsatt med flera transaktioner än någonsin tidigare, både gällande NOSIUMs innehav men även för våra portföljbolags räkning. Min förhoppning är att vi kommer kunna stänga fler större affärer under året, säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB.

NOSIUM ABs (publ) aktie är noterad under kortnamnet NOSIUM.

Datum 2024-03-28, kl 08:55
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!