NOSIUM avger verksamhetsuppdatering samt uppdaterar målsättningar för 2024

MAR

NOSIUM AB (publ) (”NOSIUM” eller ”Bolaget”) avger verksamhetsuppdatering och presenterar uppdaterade målsättningar för 2024 som innefattar planer för avyttringar av nuvarande innehav som under året förväntas inbringa mellan 15-30 MSEK.

NOSIUM har efter ett utmanande 2023 anpassat verksamheten och strategin löpande under året mot bakgrund av det förändrade marknadsläget. Stort fokus har lagts på att strukturera om portföljen och göra varje investering fristående för möjliggöra avyttringar och strukturaffärer. Givet kapitaltillskott via den föreslagna företrädesemissionen som beslutas den 1 mars 2024 bedöms utsikterna som goda för att 2024 ska bli ett starkt år. Bolaget för nu fler parallella dialoger än någonsin kring avyttringar och strukturaffärer. Styrelsens bedömning är att det finns goda värden i portföljen men nuvarande marknadsläge kräver gott om tid samt flexibilitet i transaktionsstrukturer för att hitta rätt köpare. Givet en framgångsrik företrädesemission bedöms förutsättningarna för att leverera enligt målsättningarna som mycket goda.

Verksamhetsuppdatering

-NOSIUMs arbete med olika förvärv, strukturaffärer och avyttringar fortsätter.
-NOSIUM har under Q4 2023 strukturerat om koncernen i syfte att göra tre av sina innehav attraktiva för avyttring under 2024.
-Högsta prioritet under våren 2024 är att säkerställa kapital genom den föreslagna företrädesemissionen och arbeta vidare med processer för avyttringar.
-NOSIUM har fått förfrågningar om omvända förvärv och andra liknande strukturaffärer. Bolaget avser undersöka om detta kan vara ytterligare en väg att skapa mervärde för Bolagets aktieägare.
-NOSIUM bistår fortsatt två av sina portföljbolag kring deras noteringsplaner som förväntas bli klara under 2024.
-NOSIUM arbetar fortsatt med målsättningen att utöka andelen noterade innehav i portföljen.

Tidigare målsättningar för 2023 var:
- Att minst två av Bolagets innehav genomför IPO under 2024.
- Att NOSIUM uppvisar ett kvartalsresultat om minst 1 MSEK från och med Q3 2023 och framåt.
- Att Bolagets resultat uppgår till minst 6 MSEK per år från och med verksamhetsåret 2024.
- Att Bolagets styrelse föreslår en utdelning till aktieägarna på årsstämman varje år med start 2024.

Nya uppdaterade målsättningar för 2024:
-NOSIUM avser genomföra avyttringar av innehav under året vilket förväntas inbringa mellan 15-30 MSEK.
-Avbetala brygglånet och därmed göra moderbolaget skuldfritt.

NOSIUM ABs (publ) aktie är noterad under kortnamnet NOSIUM.

Datum 2024-02-26, kl 08:58
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!