NOSIUM avger verksamhetsuppdatering för portföljbolaget IR-Partner

NOSIUM AB (publ) (”NOSIUM”) förvärvade i mars 2023 en majoritetspost i investor relations bolaget IR-Partner Nordic AB (”IRP”). IRP har sedan dess exekverat på den nya strategin som under förvärvsprocessen utvecklats tillsammans med NOSIUM. Bolaget har bildat en koncern med Börsjakten Invest AB (”Börsjakten” eller ”Bolaget”) som moderbolag. Börsjakten har idag genomfört förvärv av Oscar Fagler AB ("OF") för en köpeskilling om cirka 4,1 MSEK som betalas genom nyemittering av aktier i Bolaget. Börsjaktens värdering efter förvärvet uppgår till cirka 34,1 MSEK där NOSIUM äger cirka 45,1 procent av kapitalet.

NOSIUM förvärvade en majoritetspost i IR-Partner Nordic AB i början av 2023. IRP antog under förvärvsprocessen en ny strategi där fokus de kommande åren kommer vara att bygga en marknadsledande aktör inom IR tjänster riktade mot noterade- och onoterade bolag. Strategin bygger på att skapa ett resultatinriktat tjänsteutbud baserat på NOSIUMs styrelse och Bolagets kunders erfarenheter från IR-arbete i noterad och onoterad miljö. Bolaget har under 2023 exekverat på den nya strategin och har i samband med det förvärvat bolaget Börsjakten AB som arbetar med att sprida kunskap om investeringar på ett underhållande sätt genom att anordna aktietävlingar.

Bolaget har bildat en koncern under moderbolaget Börsjakten Invest AB som äger 100 procent av IR-Partner Nordic AB och Börsjakten AB. Idag har Börsjakten Invest AB förvärvat 100 procent av Oscar Fagler AB för en köpeskilling om cirka 4,1 MSEK som betalas genom nyemittering av aktier motsvarande 12 procent av kapitalet i Börsjakten Invest AB. OF förvärvas av investeraren och finansprofilen Oscar Fagler som den 15 april 2024 tillträder som VD och koncernchef för Börsjakten Invest AB som nu består av tre helägda dotterbolag.

Efter transaktionen äger NOSIUM cirka 45,1 procent av kapitalet och cirka 69,3 procent av rösterna i Börsjakten Invest AB som utifrån förvärvsvärderingen har ett marknadsvärde om cirka 34 MSEK. Marknadsvärdet på NOSIUMs andel uppgår således till cirka 15,3 MSEK. NOSIUMs bokförda värde av aktierna i Bolaget är oförändrat.

”Det känns oerhört roligt att välkomna Oscar som ny VD på Börsjakten Invest och deras koncern. Jag lärde känna Oscar under 2022 och han delar med mig ett brinnande intresse för aktier, investeringar och entreprenörskap. Strategin för Börsjakten och dess dotterbolag är stark och jag ser fram emot att följa bolaget under 2024 och framåt” säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB (publ).

Kort om Oscar Fagler AB
Oscar Fagler AB grundades 2020 för att hjälpa noterade och onoterade börsbolag att nå ut till en bred fokusgrupp av investerare via Oscars sociala kanaler. Bolaget ägs per idag till 100 procent av Börsjakten Invest AB och tjänsteutbudet blir en del av koncernens erbjudande. Lär känna Oscar via @oscarfagler

Kort om Börsjakten Invest AB
Börsjakten Invest grundades för att dels inspirera människor att lära sig mer om investeringar och aktiemarknaden samt att hjälpa noterade och onoterade börsbolag att nå ut till en bred fokusgrupp av investerare. Börsjakten Invest består av de tre helägda dotterbolagen Börsjakten AB, IR-Partner Nordic AB och Oscar Fagler AB. Verksamheten bygger på två strategiska affärsområden där det ena, under varumärket Börsjakten, syftar till att sprida kunskap om investeringar och aktiemarknaden samt det andra som syftar till att bistå onoterade och noterade företag med sin IR kommunikation.

Läs mer om NOSIUMs innehav på: nosium.com/var-aktieportfolj

NOSIUM ABs (publ) aktie är noterad under kortnamnet NOSIUM.

Datum 2024-03-21, kl 14:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!