NOSIUM avger verksamhetsuppdatering avseende portföljbolaget GAT

NOSIUM AB (publ) (”NOSIUM”) blev i januari 2020 delägare i portföljbolaget Green Apps Technologies International AB (publ.) (”GAT” eller ”Portföljbolaget”). Portföljbolaget lanserade sina första online plattformar 2020 med lyckat resultat. Bolaget har haft en utmanande sommar mot bakgrund av att deras dotterbolag försattes i konkurs av dess grundare. Portföljbolaget har igår på sin extra bolagsstämma beslutat om en företrädesemission om cirka 5 MSEK och uppdaterat sin strategi för tillväxt de kommande åren. All information finns tillgänglig via greenapps.tech.

NOSIUM blev i början av 2020 huvudägare i ed-tech bolaget GAT. Portföljbolaget lanserade sina första online plattformar Ekoappen.se och Ekoappen 2.0 i september 2020 med lyckat resultat. Portföljbolaget förvärvade under 2022 online utbildningsföretaget HHA som i juni, mot GAT önskan försattes i konkurs av dess grundare. GAT har mot bakgrund av detta arbetat intensivt under sommaren för att anpassa strategin och fokusera på nuvarande och kommande intäktsströmmar för att, utan HHA, uppnå lönsamhet. Deras plan för 2023-2024 är satt och för att säkerställa genomförandet fattade bolagets aktieägare på extra bolagsstämman den 4 september 2023 beslut om en företrädesemission om cirka 5 MSEK.

NOSIUM bedömer att GAT plan är stark och räknar med att portföljbolaget, givet lyckad företrädesemission, har goda möjligheter att uppnå lönsamhet under 2024 och framåt. Aktieägare som vill följa Portföljbolagets framsteg kan göra det via greenapps.tech. Utfallet av företrädesemissionen förväntas presenteras under oktober 2023.

  • Trots rådande marknadsläge och sommarens utmaningar bedömer jag att GAT har goda förutsättningar till en ljus framtid givet att de lyckas säkerställa kapital. GAT med ledning av VD Ninnie Wikström har gjort en fantastisk resa sedan vi blev delägare i början av 2020 och lagt en bra grund för fortsatt tillväxt. Strategin och satsningarna för 2023 och framåt är starka och jag ser fram emot att tillsammans med våra aktieägare fortsatt följa GAT resa, säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB.
Datum 2023-09-05, kl 14:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!