NOSIUM avger verksamhetsuppdatering avseende portföljbolaget GAT samt utfallet av deras emission

NOSIUM AB (publ) (”NOSIUM”) blev i januari 2020 delägare i portföljbolaget Green Apps Technologies International AB (publ.) (”GAT” eller ”Portföljbolaget”). Portföljbolaget beslutade tidigare i höst på sin extra bolagsstämma att genomföra en företrädesemission om cirka 5 MSEK och uppdaterade sin strategi för tillväxt de kommande åren. GAT presenterade tidigare idag utfallet av företrädesemissionen som uppgick till cirka 3,5 MSEK, varav 2,2 MSEK genom kvittning av skulder. Totalt väntas Portföljbolaget tillföras cirka 1 MSEK efter kvittning och emissionskostnader.

NOSIUM blev i början av 2020 huvudägare i ed-tech bolaget GAT. Portföljbolaget lanserade sina första online plattformar Ekoappen.se och Ekoappen 2.0 i september 2020 med lyckat resultat. Portföljbolaget förvärvade under 2022 online utbildningsföretaget HHA som i juni, mot GAT önskan försattes i konkurs av dess grundare. GAT har mot bakgrund av detta arbetat intensivt under sommaren för att anpassa strategin och fokusera på nuvarande och kommande intäktsströmmar för att, utan HHA, uppnå lönsamhet. Deras plan för 2024 sattes och för att säkerställa genomförandet fattade bolagets aktieägare på extra bolagsstämman den 4 september 2023 beslut om en företrädesemission om cirka 5 MSEK.

Idag presenterade GAT utfallet av företrädesemissionen där cirka 3,5 MSEK tecknats, varav 2,2 MSEK genom kvittning, och Portföljbolaget tillförs cirka 1 MSEK efter kvittning och emissionskostnader. GATs styrelse gör bedömningen att det tillförda kapitalet ej är tillräckligt för att genomföra deras planerade satsningar, ta bolaget till lönsamhet och genomföra en notering. Portföljbolaget arbetar nu för att säkerställa en långsiktig framtid för verksamheten samtidigt som man undersöker möjligheter för att säkerställa en attraktiv framtid för GATs aktieägare. Mer information förväntas presenteras löpande via greenapps.tech.

NOSIUM deltog i emissionen med cirka 2,2 MSEK genom kvittning av fodringar. NOSIUMs innehav efter företrädesemissionen uppgår till cirka 55,9 procent av kapitalet och cirka 48,6 procent av rösterna i Portföljbolaget.

  • GAT med ledning av VD Ninnie Wikström har haft en händelserik resa sedan vi blev delägare i början av 2020. GATs aktieägare har sagt sitt och det medför svåra utmaningar för Bolagets framtid. Det finns flera möjliga scenarion för en fortsatt framtid för verksamheten och dessa kommer att utforskas i närtid. Vi stöttar bolaget efter bästa förmåga och min förhoppning är att det blir bra lösningar för oss som aktieägare, säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB.
Datum 2023-11-15, kl 09:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!