NOSIUM amorterar 2 MSEK på lån och förlänger löptid

MAR

NOSIUM AB (publ) (”NOSIUM” eller ”Bolaget”) upptog under 2023 ett lån om 3,5 MSEK. Bolaget har idag amorterat 2 MSEK på lånet och förlängt löptiden på resterande del till den 30 november 2024.

NOSIUM har tidigare under året meddelat avsikten att avbetala på lånet om 3,5 MSEK som upptogs under 2023. Bolaget har idag amorterat 2 MSEK på lånet och omförhandlat löptiden på resterande del av lånet. Återstående skuld per idag uppgår inkl. ränta till cirka 2,1 MSEK och har nu förlängd löptid till den 30 november 2024.

Lånet
Lånet uppgår per idag till totalt cirka 2,1 MSEK efter dagens beslutade amortering om 2 MSEK. Till Lånet tillkommer en uppläggningsavgift på fem komma noll (5,0) procent och den nya löptiden är till och med den 30 november 2024 till en marknadsmässig ränta om 1,75 procent av Lånets totala belopp per påbörjad månad. Lånet och upplupen ränta avses att återbetalas med likvid från avyttringar som avses genomföras under 2024. NOSIUM har möjlighet att återbetala lånet innan löptidens utgång.

  • ”Det känns både skönt och som ett viktigt steg att amortera och minska NOSIUMs skuldsättning samtidigt som vi får tid att genomföra planerade affärer under året. Efter avskrivningar som gjordes vid utgången av 2023 uppgår moderbolaget NOSIUM ABs tillgångar till cirka 52,9 MSEK och vårt egna kapital till 42,8 MSEK vilket känns fortsatt starkt i förhållande till Bolagets marknadsvärdering och låga skuldsättning. Vi arbetar för fullt med pågående affärer och jag avser att återkomma med en verksamhetsuppdatering i slutet av april som jag hoppas ger en ännu tydligare bild av det vi har att se fram emot under 2024. Jag vill passa på att tacka alla aktieägare som deltog i företrädesemissionen. Jag och vårt team gör vårt yttersta för att ytterliggare stärka vår finansiella ställning kommande månader¨, säger Daniel Ehdin, VD på NOSIUM AB.

NOSIUM ABs (publ) aktie är noterad under kortnamnet NOSIUM.

Datum 2024-04-09, kl 16:55
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!