NOSIUM AB (publ) presenterar tidsplan för den beslutade företrädesemissionen om cirka 6,2 MSEK

MARKN.

Aktieägarna i NOSIUM AB (publ) (”NOSIUM” eller ”Bolaget”) har idag den 1 mars 2024 på en extra bolagsstämma beslutat om en nyemission av aktier med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare. Bakgrunden är att Bolaget behöver likviditet för att fortsätta sin verksamhet och ha möjlighet att avbetala brygglånet som upptogs under 2023. Teckningsförbindelser har lämnats om cirka 26 procent av företrädesemissionen. (”Företrädesemissionen”).

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL USA, KANADA, AUSTRALIEN, SYDAFRIKA, JAPAN, HONGKONG, SCHWEIZ, SINGAPORE ELLER NYA ZEELAND ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE ELLER DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA I STRID MED GÄLLANDE REGLER. DETTA PRESSMEDDELANDE UTGÖR INGET ERBJUDANDE AVSEENDE NÅGRA VÄRDEPAPPER I NOSIUM AB (PUBL).

Sammanfattning

  • Genom Företrädesemissionen tillförs NOSIUM maximalt cirka 6,2 MSEK, före emissionskostnader. Företrädesemissionen omfattar högst 613 991 961 nya aktier av serie B och högst 9 294 030 nya aktier av serie A i NOSIUM.
  • En (1) befintlig aktie oavsett aktieslag ger rätt till en (1) uniträtt och varje uniträtt ger rätt till teckning av nio (9) nya aktier av samma serie i Företrädesemissionen till en teckningskurs om 0,01 SEK per aktie således 0,09 SEK per uniträtt.
  • Teckningsförbindelser motsvarande cirka 26 procent av Företrädesemissionen har lämnats av större ägare.
  • Avstämningsdag för erhållande av teckningsrätter och rätt till deltagande i Företrädesemissionen är den 8 mars 2024. Teckningsperioden löper under perioden 12 mars till 26 mars 2024.
  • Bolaget genomför föreliggande kapitalisering för att säkerställa likviditet för att fortsätta sin verksamhet och ha möjlighet att avbetala brygglånet som upptogs under 2023.

Bakgrund och motiv i sammandrag

NOSIUM investerar i entreprenörer. Våra investeringar återfinns i entreprenörsdrivna och visionsdrivna företag där vi kan bistå företaget med mer än kapital. Vi äger, förvaltar och förvärvar aktier i företag där vi tror på en långsiktigt god värdeutveckling. Bolaget genomför föreliggande kapitalisering för att säkerställa likviditet för att fortsätta sin verksamhet och ha möjlighet att avbetala brygglånet som upptogs under 2023.

Villkor för Företrädesemissionen

Företrädesemissionen innebär att högst 613 991 961 aktier av serie B och högst 9 294 030 aktier av serie A ges ut med företrädesrätt för Bolagets aktieägare. Vid fullteckning av Företrädesemissionen tillförs Bolaget cirka 6,2 MSEK, före emissionskostnader. Genom Företrädesemissionen kan Bolagets aktiekapital komma att öka med högst 6 232 859,91 SEK, från 692 539,99 SEK till 6 925 399,9 SEK.

Rätt att teckna nya aktier ska med företrädesrätt tillkomma Bolagets aktieägare, varvid en (1) befintlig aktie oavsett aktieslag ger rätt till en (1) uniträtt och varje uniträtt ger rätt till teckning av nio (9) nya aktier av samma serie i Företrädesemissionen till en teckningskurs om 0,01 SEK per aktie således 0,09 SEK per uniträtt.

I de fall samtliga aktier inte tecknas med stöd av uniträtter ska styrelsen, inom ramen för Företrädesemissionens högsta belopp, besluta om tilldelning av aktier tecknade utan stöd av uniträtter, varvid tilldelning i första hand ska ske till dem vilka även tecknat aktier med stöd av uniträtter och, för det fall dessa inte kan erhålla full tilldelning, tilldelning ske i förhållande till deras teckning med stöd av uniträtter och, om detta inte är möjligt, genom lottning, och tilldelning i andra hand ske till annan som tecknat aktier i Företrädesemissionen utan stöd av uniträtter och, för det fall dessa inte kan erhålla full tilldelning, tilldelning ske i förhållande till det antal aktier som var och en har tecknat och, om detta inte är möjligt, genom lottning.

Avstämningsdagen för rätt att delta i Företrädesemissionen ska vara den 8 mars 2024 och teckningsperioden löper under perioden 12 mars 2024 till 26 mars 2024. Handel med uniträtter sker på NGM Nordic MTF under perioden 12 mars 2024 till 21 mars 2024. En bilaga med fullständiga villkor och anvisningar beräknas offentliggöras med anledning av Företrädesemissionen omkring den 8 mars, alltså kommer memorandum ej att upprättas i samband med Företrädesemissionen.

Teckningsförbindelser

Teckningsförbindelser motsvarande cirka 26 procent av Företrädesemissionen har lämnats av Stavsborg Invest AB (helägt av VD Daniel Ehdin), Daniel Ehdin, Tristan Holding AB (helägt av Simon Diaz), Sanna Relations Sweden AB (helägt av Sanna Ehdin), och Recollecta Ltd (helägt av styrelseledamot Erik Rosqvist).

Preliminär tidplan

6 mars 2024Sista dag för handel i NOSIUM aktier inklusive rätt att erhålla uniträtter.
7 mars 2024Första dag för handel i NOSIUM aktier exklusive rätt att erhålla uniträtter.
8 mars 2024Beräknad dag för offentliggörande av villkor och anvisningar.
8 mars 2024Avstämningsdag för erhållande av uniträtter. Aktieägare som är registrerade i Bolagets aktiebok denna dag erhåller uniträtter för deltagande i Företrädesemissionen.
12 mars – 21 mars 2024Handel med uniträtter på NGM Nordic MTF.
12 mars – till prel. 11 april 2024Handel i BTU (betald tecknad unit) pågår från och med 12 mars fram tills Företrädesemissionen slutgiltigt registrerats på Bolagsverket vilket beräknas ske runt vecka 15, 2024.
12 mars – 26 mars 2024Teckningsperiod för Företrädesemissionen.
28 mars 2024Beräknad dag för offentliggörande av emissionsutfall.

Viktig information
Utgivning, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att förvärva eller teckna, några värdepapper i NOSIUM i någon jurisdiktion.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 eller utan tillämpning av ett undantag från sådan registrering. Kopior av detta meddelande får inte göras i och får inte distribueras eller skickas till USA, Kanada, Australien, Sydafrika, Japan, Hongkong, Schweiz, Singapore eller Nya Zeeland eller någon annan jurisdiktion där distributionen av detta pressmeddelande skulle vara i strid med gällande regler.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i Direktiv 2003/71/EG, såsom ändrat genom Direktiv 2010/73/EU. NOSIUM har inte auktoriserat något erbjudande till allmänheten av aktier eller rättigheter i någon medlemsstat i EES och inget prospekt har tagits fram eller kommer att tas fram i samband med Företrädesemissionen.

Datum 2024-03-01, kl 11:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!