Northern CapSek Ventures

Onoterat går starkt när CapSeks portfölj fortsätter växa

Tillväxten fortsätter i Northern CapSek Ventures AB:s (”CapSek”) portfölj bestående av 13 svenska techbolag. Under perioden oktober 2022 – mars 2023 ökade nettoomsättningen för de 10 bolagen i uppskalningsfas med 33 procent, vilket kan jämföras med en tillväxt på 30 procent under perioden juli - december 2022.

Det är framför allt de sex onoterade innehaven (Arkimera, E-Go, Itatake, Klash, Noda och PubQ) som gått starkt under perioden med en genomsnittlig tillväxt på 42 procent, att jämföras med 26 procent under perioden juli – december 2022. Medan de fyra som befinner sig i noterad miljö (Appspotr, Bricknode, Hoodin och Zesec) haft en något blygsammare, men fortsatt stark utveckling.

I portföljen ingår också bolagen AI Medical, Talkamatic och Validicity som alla tre är i tidig fas och som inte har någon försäljning att rapportera om ännu.

Som jämförelse uppgick den genomsnittliga omsättningstillväxten för de tio bolagen i uppskalningsfas för helåret 2022 till 39 procent, och till 22 procent i genomsnitt för de sex onoterade.

  • Det är jättekul att se att bolagen vi satsat på fortsätter att växa, trots ett utmanande klimat framför allt i den onoterade miljön. Det är extra glädjande att alla portföljbolag som sökt externt kapital senaste tiden har gjort det med lyckat utfall. Nu när vi dessutom gör en satsning i Region Norr, med förhoppningsvis två investeringar klara redan i år, ser vi goda förutsättningar för att den här tillväxten ska fortsätta även framöver, säger Henrik Jerner, vd på CapSek.

Tillväxten av nettoomsättning i portföljen är beräknad genom att alla bolag givits lika vikt, dvs inte volymvägt. För de bolag som har initiala intäkter kan tillväxten i nettoomsättning bli extremt hög (flera hundra procent) och för dessa bolag beräknas tillväxttakten till maximalt 100 procent för att inte statistiken ska bli missvisande.

Datum 2023-05-29, kl 09:06
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!