Northern CapSek Ventures

Northern CapSek Ventures - Fortsatt utveckling i portföljen - Mangold Insight Analys

REG

Mangold uppdaterar investmentbolaget Capsek vars onoterade innehav i en tidig fas (scale-up) har vuxit. Sammantaget redovisades en genomsnittlig nettoomsättningstillväxt om 50 procent för bolagen i scale-up fas under H1-23, jämfört med samma period ifjol. Flera milstolpar har även nåtts, med bland annat olika kundavtal. Expansionen i norra Sverige fortsätter, där bolagets första investering förväntas ske under hösten. De potentiella investeringsobjekten är ett tiotal techbolag, och slutdiskussioner pågår med två av bolagen. 

Capsek har genomfört flera återinvesteringar, i både onoterade samt noterade portföljbolag. Bland annat i Appspotr, Hoodin och Noda. Sammantaget uppgår investeringssumman till 2,2 miljoner kronor, sedan början på det andra kvartalet. Däremot har utvecklingen för de noterade innehaven varit negativ, med en nedvärdering om 2,5 miljoner kronor under kvartalet. Det gäller även för onoterade portföljbolag som nedvärderades med 0,08 miljoner kronor under samma period.  

Mangold reviderar riktkursen till 0,98 (1,25) kronor per aktie, motsvarande en uppsida om cirka 20 procent. Det motiveras främst av en nedvärdering av noterade innehav och en högre investmentbolagsrabatt. Capsek:s onoterade portfölj är intressant och väntas växa, särskilt de sex bolagen i scale-up fas. På längre sikt ser Mangold potential i de investeringar som väntas genomföras i norra Sverige. 

Datum 2023-08-30, kl 08:31
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!