Northern CapSek Ventures

Northern CapSek Ventures - Expansion i norr - Mangold Insight Analys

REG

Mangold uppdaterar investmentbolaget Capsek, som expanderat till norra Sverige, med lokalförankring genom en nyanställd och ett kontor. Ett tiotal potentiella investeringsmöjligheter har identifierats i området. Capsek ser främst ett investeringsbehov inom gruvnäring, rymdindustri och batteritillverkning. 

Bolaget har under inledningen av 2023 genomfört en riktad nyemission samt en företrädesemission. Capsek har genom dessa emissioner tillförts 9,7 miljoner kronor innan emissionskostnader. Företrädesemissionen tecknades till 54 procent. Emissionslikviden ska främst gå till att fullfölja etableringen i norra Sverige, och genomföra de första investeringarna i området.  

Mangold reviderar upp det motiverade bolagsvärdet till 37,1 (26,4) miljoner kronor, som motsvarar en ökning med cirka 40 procent. Det motiveras av en uppskrivning av onoterade innehav, högre uppsida i vissa noterade innehav samt en stärkt kassa. Riktkursen sätts till 1,25 (1,30) kronor per aktie, motsvarande en uppsida om cirka 15 procent. Det föranleds främst av utspädning från genomförda emissioner. Mangold ser uppsida i Capseks onoterade portfölj som väntas växa, medan befintliga innehav visat på tillväxt och flera framsteg. Uppköpet av Bricknode, ett av Capseks noterade innehav, har klubbats igenom och väntas förbättra resultatet under 2024. 

Datum 2023-05-02, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!